OV Melding: klacht over openbaar vervoer versturen met iPhone-app

Een klacht doorgeven over het openbaar vervoer doe je snel en gratis met de iPhone-app OV Melding. Bij NS, Arriva, Connexxion, GVB en meer.

OV Melding iPhone klachten openbaar vervoerNatuurlijk, je kan op Twitter of Facebook klagen over een smerige trein of substantieel te vroeg rijdende bus. Maar je kan ook vanuit het openbaar voer al aankloppen bij het openbaar vervoer. De nieuwe gratis iPhone-app OV Melding laat je klachten en suggesties naar vervoersmaatschappijen versturen zonder dat je uitvoerig op zoek hoeft naar een adres om naar te mailen. Je vult formulieren in met je persoonlijke gegevens, de melding zelf en je mail wordt verstuurd.


NS, Connexxion, GVB, RET, GVU, Veolia, Arriva, Hermes, EBS en Qbuzz zijn de vervoersmaatschappijen die ondersteund worden in de Nederlandse iPhone-app. Op het moment van schrijven staan ze in die volgorde, maar dat is aan verandering onderhevig. De applicatie houdt namelijk bij hoeveel meldingen er worden verzonden naar de maatschappijen en deelt past daar zijn hoofdpagina op aan. De grootste zondebok staat bovenaan. Misschien geeft het wel een stok achter de deur voor de maatschappijen zelf om een beetje beter hun best te doen. Je kan altijd hopen.

OV Melding hitlijst van klachten iPhone OV Melding formulier invullen

Bij het drukken op een maatschappij, zie je een pop-up met het verzoek zoveel mogelijk velden in te vullen om een zo nauwkeurig mogelijke melding te doen. Je wordt daarna verzocht om je naam, adres, telefoonnummer, OV-chipkaart nummer, traject, halte of station, voertuignummer en natuurlijk de melding zelf in te voeren. Daarnaast kan je maximaal drie foto’s bijvoegen voordat je op Versturen drukt. Is het allemaal wat dringender, dan druk je rechtsboven op de telefoon.

De ramptoeristen hebben niet zoveel te zoeken in OV Melding van ontwikkelaar DoodleSoft. Je treft in de applicatie vooralsnog niet de meldingen of foto’s van anderen. Wel is er dus de chart van vervoersmaatschappijen met de meeste meldingen, maar daar houden de frivoliteiten van de app op. Het is een snelle manier om een klacht door te geven. Niets meer, niets minder.

Downloaden: OV Melding (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

OV Melding staat los van het eerder uitgebrachte OVMelding voor iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.