Microsoft Office iPhone-app voortaan gratis voor studenten

Microsoft Office op de iPhone wordt gratis te gebruiken voor studenten als een school een abonnement heeft op een Office 365-abonnement.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft Office 365 iPhone-app gratisMicrosoft Office Mobile voor de iPhone is binnenkort gratis te gebruiken voor studenten. Microsoft gaat het Office 365-abonnement dat je nodig hebt om de applicatie te kunnen gebruiken, gratis aanbieden aan studenten als hun onderwijsinstelling gebruik maakt van een Office 365 ProPlus-abonnement. Normaal kost het Office 365-abonnement 99 euro per jaar. Microsoft Office is helaas niet geoptimaliseerd voor de iPad: het gaat echt alleen om de iPhone-app. Microsoft deed de aankondiging in een bericht op haar blog.

Als een school een licentie neemt op Office 365 ProPlus, kan een student een gratis versie van de desktop-toepassingen van Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint gebruiken. Ook geeft het abonnement toegang tot opslagdienst SkyDrive, notitie-app Microsoft OneNote en dus de Office-applicaties voor Android en iPhone. Door de nieuwe constructie komen zo’n 35.000 onderwijsinstellingen nu al automatisch in aanmerking voor gratis Office voor studenten.

Volgens Microsoft gebruikt 98 procent van de studenten software uit het Office-pakket. De software-aanbieder zegt niks over het gebruik van Office op de mobiele telefoon.

Vorige week nog maakte Microsoft-directeur Steve Ballmer bekend dat Microsoft Office ‘echt wel’ op de iPad uitkomt, maar dat nog steeds niet bekend is wanneer. Microsoft wil de applicatie eerst optimaliseren voor het touchscreen.

Downloaden: Office Mobile voor Office 365 abonnees (gratis, abonnement vereist, iPhone 4+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Lees voor meer info en alternatieven ons uitleg Microsoft Office.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 15:38
Categorieën Kinderen, Onderwijs, Productiviteit
Onderwerp office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.