Ouderwets filmen met nieuwe video-app Super 8, ter introductie gratis

Met de applicatie Super 8 voor de iPhone kun je ouderwetse 8mm-films maken met allerlei kleurenfilters en andere instellingen. De hele applicatie bedient als een ouderwetse camera, een koffer en een projector.

Super 8 voor iPhone film makenDe filmmaatschappij Paramount Pictures heeft een applicatie uitgebracht waarmee je met verschillende ouderwets ogende kleurenfilters kan filmen. Super 8 heet de iPhone-app en hij is geheel opgemaakt om de nostalgie naar 8mm-camera’s aan te wakkeren. Zo lopen er oude scheurtjes over het beeld, bedienen de knoppen stug en heb je donkere of gele lenzen om mee te filmen. Als je een filmpje wil bekijken, moet je zelfs eerst een scherm naar beneden trekken. Daardoor is Super 8 niet de meest gebruiksvriendelijke applicatie om te bedienen. Maar wat het aan functionaliteit inlevert, krijg je terug in stijl.

De Play-knop heeft bijvoorbeeld een ouderwetse ‘klik’. Alsof je kracht nodig hebt om de touchscreenknop in te drukken. Er zit zelfs een handleiding in de applicatie die gemaakt is van oud, vergeeld papier. Je kan de muffigheid nog nét niet ruiken.

De handleiding is vanwege de layout van de applicatie erg handig. Zo wordt het een stuk makkelijker om te ontdekken hoe je schudbewegingen en krassen in je filmpje zet. In het opnamegedeelte van de applicatie, bedien je de app ook echt als camera. Zo moet je twee keer naar rechts swipen vanaf de opnamekant om de voorkant van de camera te zien. Daar kun je de lenzen wisselen, met keuze uit onder andere infrarood en negatief. Het geluid dat je opneemt is trouwens wel modern en helder. De stem van het polygoon-journaal moet je er dus zelf nog even bij maken, maar dat nemen we voor lief in deze prachtige app die ter introductie gratis wordt aangeboden.

Downloaden: Super 8 (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2011, 12:10
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen filmen, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.