Online tekenspel Charadium II gaat verder als Draw Mania

Draw Mania is de nieuwe naam van het online tekenspel Charadium II, waarbij je zowel om de beurt als live tegen een groep online kan tekenen en tekeningen kan raden. De update zorgt ook voor een nieuwe menustructuur.

Draw Mania Charadium II header hond radenDraw Mania. Dat is de nieuwe naam waar het online tekenspelletje Charadium II naartoe werkt. Voorlopig is het spel nog onder de oude naam in de App Store te vinden, maar in het spel zelf wordt de nieuwe naam volop gecommuniceerd. Draw Mania introduceert in de eerste, vannacht uitgebrachte update meteen de mogelijkheid om zelf woorden te verzinnen die je kan uittekenen. Zo zit je niet langer vast aan de soms erg lastige opdrachten die het spel zelf geeft, die door je online tegenspelers geraden moeten worden.

Draw Manie nieuw hoofdmenuVoor de zoveelste keer sinds het bestaan van Charadium II, is het hoofdmenu bij de update ook op de schop gegaan. Ditmaal zijn de andere speltypes die het spel bood de deur gewezen en is in het hoofdscherm alleen nog ruimte voor twee resterende tabbladen: Spellen met beurten (zoals bekend van Draw Something) en Live (met een groep tegelijk online spelen). Elk tabblad geeft eerst een overzicht van huidige actieve spellen en laadt daaronder een vriendenlijst afkomstig van Facebook zien. Naast een lijst van de eerste vijf vrienden op alfabetische volgorde (en dus niet geselecteerd op personen die het spel geïnstalleerd hebben), staat meteen een zoekbalk waarmee je snel iemand vanaf het sociale netwerk kan uitnodigen. Met een schakelaar kan je gelukkig alsnog enkel actieve vrienden bekijken. Je ziet dan enkel nicknames.

Charadium II tekenen en raden Draw ManiaDe manier waarop je een beurtelings spel speelt in Draw Mania, wijkt af van het origineel. In tegenstelling tot voorheen, kunnen potjes niet meer eindigen. In plaats daarvan wordt er elke paar rondes een tussenwinnaar uitgeroepen. Ondertussen kan je elkaar in hetzelfde potje blijven uitdagen. Zo wordt de verleiding ‘nog één potje te spelen’ misschien ook wel wat groter. Met de nieuwe aanpak is ook de scorebalans aangepakt. Het puntensysteem wordt echter nog steeds niet helder uitgelegd, anders dan dat het aantal afhangt van de moeilijkheid van de woorden die je kiest. Dat is er met de eigen woorden-optie niet transparanter op geworden.

Charadium II was er al voordat Draw Something uitkwam en een enorm succes werd. De applicatie onderscheidt zich door een live-stand én mogelijkheid om beurten te spelen, en had bovendien al veel eerder een Nederlands woordenboek van het alternatief van OMGPOP. Misschien stond de onhandige naam het succes van de app eerder wel in de weg.

Downloaden: Charadium II/ Draw Mania (€1,59)
Charadium II Free/ Draw Mania Free (gratis, met reclame)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 12:44
Categorie Games
Onderwerpen draw something, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.