Online tekenspel Charadium II verwijdert speltypes na update

Het populaire online tekenspel Charadium II voor de iPhone, iPod touch en iPad is geüpdatet en heeft een simpelere interface gekregen zodat het makkelijker is om in te stappen. Ook zijn er meer opties om vrienden toe te voegen.

Charadium II iPhone iPod touchNaast Draw Something is er nog een tekenspel dat gretig aftrek vindt bij veel gebruikers die graag een potje online schetsen: Charadium II. Met ingang van de laatste update is het spel voorzien van een vereenvoudigde interface zodat het spel wat sneller op te pakken is voor nieuwe spelers. Het uiterlijk van de app is in het hoofdmenu en in spelschermen wat overzichtelijker geworden. Dat heeft ook een reden: zowel het King of the Hill-speltype als de vrije tekenmodus zijn verdwenen.


Dat betekent dat Charadium II nu nog twee speltypes over heeft: de Live game en het Ping Pong-spel. In de livegame raad je met meerdere mensen tegelijk online naar de tekening van een ander. Charadium II tekenenWie het woord achter de tekening als eerst raadt, krijgt het meeste punten. De Ping Pong-stand kennen we ook van Draw Something en laat spelers om beurten teken elkaar tekenen en een woord raden. In Charadium II wordt er echter wel een winnaar aangewezen.

Een belangrijke, positieve vernieuwing van het spel is dat je nu kan zoomen in de tekeningen. Andere verbeteringen behelzen vooral het vriendengedeelte. Het toevoegen, beheren en uitnodigen van je vrienden in de app is simpeler geworden. Ook kan je nu vrienden uitnodigen in de live-games, waarin al snel een handvol spelers raadt naar de tekeningen die live worden getekend door een andere speler. Tenslotte is er een knop toegevoegd waarmee je Charadium II direct kan liken op Facebook, in de hoop dat vrienden het natuurlijk ook oppakken.

Downloaden:

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.