Feedly 10.0: nieuwsapp voor iPhone krijgt complete makeover

De RSS nieuws-app Feedly is vernieuwd voor de iPhone, iPod touch en iPad. De applicatie oogt strakker dan ooit, met een totale integratie voor Google Reader en de optie artikelen door te sturen naar Pocket en Instapaper.

Feedly RSS-app vernieuwd met Google Reader en designHet is een versienummer dat niet veel apps bereiken, maar toch geeft de news-app Feedly aan bij versie 10.0 nog steeds in testfase te verkeren. Dankzij de update van vannacht, is die beta-status echter aan niks meer terug te zien. De RSS-applicatie die de laatste berichten van je favoriete websites inlaadt, ziet er strakker uit met een layout die meer dan ooit aan Flipboard doet denken. De pagina’s slaan nog net niet om met een vouw-effect, maar verhalen die met hun foto het hele scherm innemen, wisselen af met krantenpagina’s waarop je koppen kan snellen.


Toch heeft Feedly een eigen gezicht behouden. De universele app is op de iPad echt opgemaakt als een krant met kolommen die in allerlei formaten door elkaar staan, maar houdt op de iPhone het grootst mogelijke overzicht. Tussen verschillende verhalen die het hele scherm beslaan, stuit je op pagina’s met vier vette artikelkoppen onder elkaar. Elke kop voorzien van een foto, de site achter het bericht en het tijdstip van plaatsing.

Artikelen worden doorgaans geladen in Feedly’s eigen leesweergave, al geven niet alle sites daar toestemming voor en zo kom je ook wel eens meteen op een website terecht. Die leesweergave is lekker rustig: kop, afbeelding en tekst op een afleidingsvrij wit vel. Rechtsboven tref je een knop om een artikel te delen naar Twitter, Facebook en e-mail. Je kan de link ook openen in Safari en het artikel als ongelezen markeren. De knop ernaast is nieuw: vanaf Feedly 10.0 is het mogelijk om berichten voor later te bewaren in de app zelf (en daarmee meteen als Starred Item in Google Reader), maar ook in de lees-later diensten Instapaper en Pocket.

Feedly indeling RSS-feedsJe haalt het meeste uit Feedly als je de app koppelt aan je Google Reader-account. Feedly neemt probleemloos je bestaande mappenstructuur over vanuit Reader en laat die middels een uitschuifbare balk aan de linkerkant van het scherm zien. Als je geen Google Reader hebt, kan je de app eveneens gebruiken. Aan de rechterkant geeft Feedly Engelstalige sites op het gebied van allerlei rubrieken, en met een zoekbalk erboven kan je zelf ook websites opzoeken. Om die selectie op te slaan, moet je alsnog wel een Reader-account hebben. Sinds deze versie worden Google Reader en Feedly overigens totaal gesynchroniseerd, zodat die gegevens ook in Reader zelf behouden blijven.

Ook nieuw zijn het nachtthema dat je kan activeren onder de lijst met feeds en de drastisch verbeterde opstarttijd van de app. Eveneens is Feedly klaargestoomd voor iOS 6 dankzij de update. Wat onveranderd is, is het populariteitssysteem van Feedly. De app ziet hoeveel gebruikers een artikel verslinden en mogelijk bewaren voor later. Aan de hand daarvan worden de verhalen binnen een bron gesorteerd. Zoek je naar de stream van iPhoneclub, dan krijg je zodoende eerst ons vooruitblik op de iPhone 5 op een aparte pagina te lezen, en daarna pas de nieuwste verhalen.

Downloaden: Feedly (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 10:45
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, flipboard, google reader, rss
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.