Officiële Twitter-app krijgt push notificaties

De officiële Twitter-applicatie voor iPhone en iPad heeft vannacht een update gekregen. De app ondersteunt nu push notificaties en heeft enkele andere verbeteringen.

twitter ipadDe officiële app voor Twitter heeft vannacht een update gekregen, die meteen werd gevolgd door nog een tweede update om kleine problemen op te lossen. De belangrijkste vernieuwing in Twitter, is dat je voortaan push notificaties krijgt wanneer iemand een @reply schrijft. Je hebt daarbij de keuze of je alleen push notificaties wilt ontvangen van iedereen of alleen van mensen die je zelf volgt (en die dus je naaste bekenden zijn). Heb je een populair account, dan kan dan de optie ‘iedereen’ behoorlijk wat pop-ups gaan veroorzaken. Aanvankelijk werkt de functie alleen voor @replies, later ook voor DM’s. Dezelfde functies staan op de planning voor de Twitter-apps voor Android en Windows Phone.

Omdat de applicatie meerdere Twitter-accounts aankan, geldt ook dat je voor elk account apart de instellingen kunt regelen. De nieuwe functie zal voor sommige mensen reden zijn om de pas vernieuwde app Boxcar aan de kant te zetten, hoewel die nog steeds een belangrijk pluspunt heeft: je kunt in Boxcar instellen tussen welke tijdstippen het stil moet zijn (bijvoorbeeld als je slaapt) en dat is in Twitter nog niet mogelijk. De omschrijving in de App Store meldt overigens alleen dat de iPhone-versie push notificaties heeft gekregen.

twitter ipad profielNaast de normale notificaties van het iOS (pop-up, geluidje en badge) kun je bij Twitter ook kiezen voor notificaties via SMS. Dit doe je door je telefoon te registreren op de pagina http://twitter.com/devices. In de omschrijving op de iPhone staat verder dat inline media op de iPad is verbeterd, dat er verbeteringen in de gebruikersinterface zijn doorgevoerd en dat bewaarde zoekopdrachten beter te beheren zijn.

Downloaden: Twitter (gratis – universele app)
Via: iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2010, 10:24
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ipad, pushberichten, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.