Officiële Tour de France 2012-game voor iPhone uitgekomen

Er is een officiële iPhone-game rondom de Tour de France 2012 uitgekomen die ook te spelen is op de iPod Touch en iPad. Je speelt zowel de verschillende wielrenners binnen een team als de directeur die beslissingen maakt.

Tour de France 2012 iPhone gameDe Olympische Spelen in Londen kregen eerder deze week een eigen iPhone-game en de EK 2012 heeft al heel wat aandacht op iPhoneclub gekregen. Nu is het tijd voor de officiële app van de Tour de France, ‘dat andere grote sportevenement’. Tour de France 2012 is een echte wielrengame waarin je zowel de ploegleider speelt als de individuele wielrenners bestuurt. Zo ga je de strijd aan om de bolletjestrui, de groene trui en natuurlijk de gele trui als je de laatste ronde de Champs-Elysées in Parijs bestormt.

Tour de France 2012 Andy Shleck er vandoorIn tegenstelling tot London 2012, hoef je hier geen aparte knoppen in te drukken om de sporters vooruit te laten komen. Het racegedeelte neemt de game zelf wel op zich: het peloton komt vanzelf van zijn plek en het team en de bijbehorende spelers die jij onder je hoede hebt genomen, gaan daar grotendeels in mee. Met knoppen aan de linkerkant van het scherm neem je de controle over de controleur, aanvaller en klimmer en neemt de camera je mee naar het gedeelte van de etappe waar zij zich bevinden. Vervolgens kan je met een tik bepalen of een renner moet sprinten, even water moet drinken, de krachten moet sparen of moet wisselen van positie met een andere renner.

Elke renner heeft zijn eigen fysieke eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Zo zie je het profiel van een deelnemer en zijn prestaties op zaken als hardrijden en sprinten. Onderin beeld zie je de etappe uitgestippeld en waar de zwaartepunten van de etappe liggen. Twee gegevens die je uiteraard tegen elkaar moet leggen om optimaal te presteren.

Tour de France 2012 actiemenuHet officiële Tour de France spel van vorig jaar is door dezelfde ontwikkelaar gemaakt en werd alom bekritiseerd om de ontbrekende ondersteuning op de iPhone 3G en niet kloppende rennernamen. Daar is nu verandering in gebracht. Extra Live SA roept dat alle etappes, de renners, de teams en zelfs de truien officieel zijn. Daarnaast lees je in de App Store dat je minstens een iPhone 3GS of iPod touch van de derde generatie nodig hebt voor het spel.

Downloaden: Tour de France 2012 (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 14:18
Categorie Games
Onderwerpen game, tour de france, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.