Apple maakt Retina HD-iconen in App Store verplicht

Ontwikkelaars worden door Apple verplicht om app-iconen een resolutie van minstens 1024 bij 1024 pixels te geven. Hierdoor ondersteunen de iconen de Retina-resolutie van de nieuwe iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Retina app-icoonApple heeft vandaag een e-mail naar ontwikkelaars verzonden, waarin wordt verteld dat app-iconen in toekomstige iOS-apps minstens een resolutie van 1024 bij 1024 pixels moeten hebben. Hierdoor ondersteunen app-iconen allemaal de Retina HD-resolutie van de nieuwe iPad. Het is nog niet duidelijk of ook app-updates zonder Retina-icoon om die reden afgewezen worden.

Apple zegt het volgende in een e-mail aan ontwikkelaars:

Vanaf juli moeten nieuwe iOS-apps iconen en cover art gebruik maken van een hogere resolutie. Grote iconen en covers in de Kiosk (Newsstand) moeten minstens een resolutie van 1024 bij 1024 pixels hebben. Om je app-icoon of cover art te veranderen ga je naar de Manage Your Applications-module in iTunes Connect.

Hoewel de hogere resolutie alleen door iconen op de nieuwe iPad wordt gebruikt, moeten alle apps hier voortaan aan voldoen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de mogelijkheid om iPhone-apps te installeren en te gebruiken op je iPad. Het high-res icoon is in de eerste plaats te zien in de App Store.

Dit is niet de eerste keer dat Apple ontwikkelaars verplicht om Retina-beelden te gebruiken: in februari moesten ontwikkelaars bij toekomstige app-updates de screenshots in de App Store omruilen voor beelden met een resolutie van 960 bij 640 pixels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 11:40
Categorie Uncategorized
Onderwerp retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.