Nuance kondigt drie medische iPhone-applicaties aan

Nuance heeft drie medische applicaties aangekondigd, die in de loop van dit jaar in de App Store verschijnen. Dragon Medical Mobile Recorder, Dragon Medical Mobile Dictation en Dragon Medical Mobile Search komen eraan. Artsen gebruiken namelijk steeds meer smartphones.

dragon dictationMet Dragon Dictation en Dragon Search maakte Nuance z’n debuut in de App Store. Voor spraakherkenning op de iPhone bleken veel mensen wel warm te lopen. Nu kondigt Nuance nog eens drie applicaties aan, deze keer gericht op medische beroepen. Ze zijn pas later dit jaar beschikbaar. Als eerste komt Dragon Medical Mobile Search, een variant op Dragon Search, maar gespecialiseerd in medische begrippen.

Met de applicatie kun je diverse medische websites doorzoeken met je stem. De applicatie wordt op 30 april in de App Store verwacht. Medische begrippen mobiel dicteren kan straks ook op de iPhone: hiervoor is Dragon Medical Mobile Dictation in de maak. Als arts kun je notities maken, e-mails en sms-berichten schrijven zonder je mobiele telefoon steeds vast te houden.

Je zou daarbij realtime informatie kunnen vastleggen op je smartphone, zonder dat je tussendoor terug moet naar een gewone computer om de boodschap te versturen. Voor het einde van het jaar moet deze dicteerapplicatie in de App Store verkrijgbaar zijn. Dat geldt ook voor Dragon Medical Mobile Recorder, een applicatie waarbij de opgenomen tekst via Nuance’s spraakherkenningstechnologie wordt omgezet in een kwalitatief hoogwaardige transcriptie. Na het controleren van de tekst kun je je goedkeuring geven, waarna de tekst het archief in kan (of op een andere manier kan worden verwerkt).

Volgens Nuance is de Blackberry nog steeds de meestgebruikte smartphone onder artsen, maar de iPhone groeit zodanig dat er sprake was van een verdubbeling onder artsen tussen 2008 en 2009. Studenten geneeskunde beschikten in 45% van de gevallen over een iPhone of een iPod touch, bleek tijdens een onderzoek afgelopen juni. Van degenen die nog geen smartphone hadden, was 60% van plan om binnen een jaar een iPhone of iPod touch te kopen. Aan het eind van dit jaar verwacht Nuance dat 81% van de artsen op een smartphone is overgestapt. Dat komt mooi uit, want rond die tijd komen ook de medische applicaties beschikbaar voor de iPhone. Alleen Dragon Medical Mobile Search komt iets eerder: 30 april.

Helaas valt het met de internationale ondersteuning nog wat tegen: de reeds beschikbare applicaties Dragon Dictation en Dragon Search werken alleen in het Engels en zijn misschien daarom niet in de Nederlandse App Store te vinden.

Meer info: persbericht Nuance

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2010, 9:23
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.