Zorgverzekering Wijzer iPhone-app vergelijken

iPhone-app Zorgverzekering Wijzer helpt met kiezen voor 2015

De Zorgverzekering Wijzer op de iPhone en iPad helpt je een verzekering kiezen voor 2015. Met de app kan je onder andere premies en dekkingen vergelijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Zorgverzekering Wijzer iPhone-app vergelijkenAan het einde van elk jaar kan je er niet omheen. Die ene jaarlijkse discussie die oplaait tegen december en het einde van het jaar doorsijpelt. Een onderwerp dat voorzichtig langskomt op elk verjaardagsfeestje, maar liever niet te lang. Het debat dat niet alleen kinderen aan gaat. Júist volwassenen raakt het diep. Je weet allang waar het over gaat.

Welke zorgverzekering moet je volgend jaar weer nemen?


De iPhone-app Zorgverzekering Wijzer helpt je bij het uitzoeken van de zorgverzekering voor volgend jaar. De applicatie doet wat websites als Independer ook doen: het vergelijkt verschillende verzekeringen. Ditmaal wordt dat gedaan door vier Amsterdamse studenten. Niet voor niks: als jij een zorgverzekering afsluit via de Zorgverzekering Wijzer, krijgen de jongens een kleine vergoeding van de zorgverzekeraar. Ontwikkelaar Rob Kunst belooft iCulture echter dat het advies van de app onafhankelijk is. Ook al betaalt een verzekeraar niet, dan kan diens zorgverzekering nog steeds het best bij je passen.

Zorgverzekering wijzer iPhone app Zorgverzekering Wijzer resultaten Ditzo iPhone

Makkelijk zorgverzekering kiezen

De Zorgverzekering Wijzer maakt het samenstellen van je zorgverzekering makkelijk. Je kiest met horizontale vegen je geslacht, je gezinssamenstelling en je leeftijd. Daarna wordt het tijd om te kiezen of je aanvullende dekking wilt hebben voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen, de tandarts en orthodontie. Ook geef je aan hoeveel je zelf wilt bijleggen in de vorm van eigen risico (van 375 tot 775 euro) en selecteer je of je totale keuzevrijheid wilt uit ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Op basis van je wensen wordt een lijst met de goedkoopste zorgverzekeraars geladen.

De resultatenlijst is in twee stappen geïndexeerd. Bovenaan zie je de verzekeringen die honderd procent overeen komen met je voorkeuren. Daaronder tref je minder goede matches. Binnen elk percentage van een match, zie je de laagste prijs bovenaan staan. Met een tik op een verzekeraar zie je minimale extra informatie, zoals het aantal keer dat je naar de fysiotherapeut mag gaan bij een aanvullende fysioverzekering.

Geen tevredenheidscijfer

Zorgverzekering Wijzer iPadTen opzichte van het – overigens door Achmea gekochte – Independer.nl, ontbreekt in de app een tevredenheidscijfer over de verschillende zorgverzekeraars. Maar gelukkig hoef je de knoop niet meteen door te hakken. Je kan behalve ter plekke een verzekering afsluiten op de website, ook een e-mail aan jezelf laten sturen zodat je er later nog eens naar kan kijken. Handig als je nog wat beoordelingen na wilt lezen op het web. Op dit moment is de e-mailmethode zelfs aan te raden. Nog niet alle 2015 premies van alle zorgverzekeraars zijn namelijk bekend. De app wordt automatisch bijgewerkt met de aankomende, resterende premies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 16:43
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen verzekering, zorgverzekering
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.