De Vakantiedokter-app helpt niet alleen Achmea-klanten

App de Vakantiedokter is een chatapp waarin je direct contact kan opnemen met een medisch expert. Je hoeft geen Zilveren Kruis-klant te zijn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App de Vakantiedokter iPhone appZorg- en reisverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft een iPhone-app uitgebracht die vakantiegangers moet bijstaan met problemen. App de Vakantiedokter gaat niet om een statische lijst met vragen en antwoorden waar je jouw probleem moet uitzoeken, maar om een chatapp. Je stelt je vragen aan een medisch expert en krijgt in hetzelfde chatvenster antwoord. Bijzonder is dat je ook wordt geholpen als je geen klant bij de verzekeraar bent.

App de Vakantiedokter chatten iPhoneMaar Achmea Zilveren Kruis heeft er wel iets op gevonden, dat er toch commercieel een slaatje uit de app kan worden geslagen. Om de app te mogen gebruiken, dien je eerst een code in te voeren in de applicatie. Die code kan je aanvragen via een formulier waar de app je naar doorverwijst, waarin je wordt verzocht je naam, mailadres, vakantiebestemming en het aantal personen door te geven.

Nog voordat je de code krijgt opgestuurd, krijg je een aanbieding voor een doorlopende reisverzekering en een tip over het land. Spanje? Let goed op zorgkosten in het ziekenhuis die wel opgeschreven worden, maar niet zijn gemaakt.

Na het ontvangen van een code kan je chatten in de applicatie. Behalve tekstberichten kan je ook je locatie en een foto meesturen middels knoppen naast het tekstvak. Achmea belooft dat je direct contact hebt, en dus niet op je antwoord hoeft te wachten. Bij een spoedgeval kan je worden doorverwezen naar Eurocross Assistance. De verzekeraar stelt dat je privacy gewaarboorgd is.

Andere apps die handig zijn op reis en die we je aanraden voor problemen en hulp zijn EHBO – Rode Kruis en Hulp op Zak. Bekijk ook: Beste apps voor noodgevallen in het buitenland.

Pluspunten

  • Handige service
  • Ook voor niet-klanten

Minpunten

  • Gegevens afstaan voor gebruik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 16:34
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen ehbo, vakantie, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.