Belastingdienst maakt Jouw Zorgtoeslag-app alleen voor 18-jarigen

De Belastingdienst heeft Jouw Zorgtoeslag uitgebracht op iPhone, geschikt voor 18-jarigen in 2014 die de toeslag kunnen aanvragen en inzien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Jouw Zorgtoeslag iPhone appDe Belastingdienst gaat rustig door met het experimenteren in apps. Deze week kwam Jouw Zorgtoeslag uit, een app voor de iPhone waarmee de zorgtoeslag kan worden aangevraagd en bekeken. De applicatie is voor een gericht publiek: personen die 18 jaar worden in kalenderjaar 2014. Alleen zij hebben wat aan de applicatie nadat ze ingelogd zijn met DigiD. De app houdt het dan ook simpel.

De app bestaat uit drie onderdelen. Met de eerste vraag je de zorgtoeslag aan, waarna je ziet dat je moet voldoen aan verschillende punten, te beginnen met een verblijfsvergunning en minder dan 102.499 euro spaargeld. Op de tweede pagina word je leeftijd gevraagd en je manier van samenwonen. Daarna word je net als bij het inloggen, doorgestuurd naar een mobiele webomgeving om in te loggen met DigiD.

Het checken van de zorgtoeslag vindt ook pas in de app plaats nadat je hebt ingelogd met DigiD. Vanuit de applicatie kan je een wijziging in het inkomen doorgeven om de hoogte van de zorgtoeslag erop aan te passen en zie je ook de huidige status van de financiële tegemoetkoming. De laatste sectie in de app is een vragenlijst, waarin onder andere wordt beantwoord wanneer de toeslag wordt overgemaakt. Maar ook hier wordt vaak verwezen naar de website, bijvoorbeeld als je een proefberekening wilt maken.

Jouw Zorgtoeslag hoofdmenu Jouw Zorgtoeslag vragen

De vraag is wanneer de Belastingdienst klaar is met het bewandelen van de makkelijke weg. Douane Reizen is het huzarenstukje van de overheidsdienst op de iPhone, maar is niks meer dan een opstapeling van instructies waarop je moet letten bij de grensovergang naar Nederland. In de officiële Aangifte-app voor de iPad konden dit jaar alleen de meest eenvoudige aangiftes worden gedaan en nu is Jouw Zorgtoeslag alleen gericht op (bijna) 18-jarigen, in plaats van iedereen die met een app de zorgtoeslag kan bijstellen.

Downloaden: Jouw Zorgtoeslag (gratis, iPhone, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2014, 11:59
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen belasting, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.