NS Reisplanner Xtra krijgt drukte-indicator in iPhone-app

NS Reisplanner Xtra op iPhone toont voortaan een prognose van de drukte in de trein. Zo weet je of je grote kans hebt om te staan.

NS Reisplanner Xtra iPhone drukte-indicatieDe officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen geeft voortaan een indicatie van de drukte. NS Reisplanner Xtra is zonet van die functie voorzien na een nieuwe update. Je krijgt de prognose van de mogelijk volle treinen te zien in het reisadvies. Drie poppetjes staan voor de grootst mogelijke drukte, bij één mannetje is het rustig. De informatie is nog niet beschikbaar voor alle treinen.


Dat lezen we af aan het feit dat je ook nul mannetjes kan zien bij een trein: een teken dat er geen gegevens beschikbaar zijn voor die trein. Je krijgt de indicatie te zien van elke trein in je traject. Helaas zie je geen gemiddelde indicatie van je mogelijke trajecten voordat je een reis hebt gekozen. Zo kan je dus niet supersnel een vergelijking maken tussen je treinen op basis van drukte.

De update naar versie 2.15 zorgt er verder voor dat NS Reisplanner Xtra is geoptimaliseerd voor iOS 7. Ook moeten er fouten uit de app zijn gehaald.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.