Financiën-apps Wally en Spendee flink verbeterd voor iOS 7

De geld-apps Wally en Spendee voor iPhone zijn verbeterd met opsla- en export-functies en geoptimaliseerd voor iOS 7.

Budget-apps iPhone iOS 7 Wally en SpendeeDat applicaties geschikt zijn gemaakt voor iOS 7 mag eigenlijk al geen nieuws meer heten, maar in overvolle categorieën apps steek je er ineens wel bovenuit als je uiterlijk nu al op iOS 7 is ingericht. Dat is het geval bij de gratis app Wally en de goed gewaardeerde app Spendee. De eerstgenoemde heeft de grootste update van de twee. Ontwikkelaar Napkin Sal zegt meer dan 5000 gebruikersverzoeken te hebben verwerkt in de update. Naast het nieuwe design zorgt dat voor invulherinneringen en allerlei opties.

Wally: gratis met duiding van je uitgaven

Het gratis Wally is een applicatie waarin je niet alleen je uitgeven bijhoudt, maar ook maandelijks een budget instelt. Dat kan een vast budget zijn als je in een vast dienstverband werkt, maar je kan ook elke maand een ander plafond instellen. Vanaf de nieuwste versie Wally 1.4 bepaal je zelf wanneer de financiële maand voor jou start en kan je de balans van een maand meenemen naar de volgende maand. In de planning kan je verder aangeven wanneer je week start en ook heb je de optie te kiezen voor maten die we zelf gebruiken: euro en kilometer in plaats van dollar en mile. Je kan er verder voor kiezen meer persoonlijke informatie over jezelf in te vullen en kan dus pushberichten instellen zodat je eraan wordt herinnerd Wally bij te houden.

Wally budget-app iPhone iOS 7 Wally budget-app iPhone iOS 7

Wally is gratis, maar slaat je gegevens niet op op een server en kan dus ook niet bij je informatie. Je informatie wordt op de iPhone opgeslagen en je kan een backup maken via iCloud of je informatie exporteren via e-mail. Bij je persoonlijke gegevens wordt duidelijk waar het verdienmodel van de app in schuilt. Daar staat dat je gebruik maakt van het FREE-plan en dat duidt erop dat je in de toekomst betaalde modellen kan verwachten. Momenteel is alles aan de app gratis: het verwerken van je uitgeven, instellen wat je per maand wilt overhouden en het terugkijken en analyseren van je uitgaven in diagrammen. De troefkaart van Wally is dat je uitgaven niet alleen categoriseert per kostenpost (zoals auto of kleding), maar ook duidt in bijvoorbeeld basiskosten, sociaal, werk, familie en vakantie. Zo kan je bijvoorbeeld concluderen dat je misschien wel teveel kwijt bent aan het heen en weer rijden naar verjaardagen en dat je daar maar eens een oplossing voor moet verzinnen.

Spendee: opslaan en exporteren

Spendee uitgaven in grafieken iPhone iOS 7Spendee ontving bij onze bespreking in juli dit jaar al lof over het uiterlijk dat toen al op iOS 7 was afgestemd. Nu is ook het leren boekje van het app-icoon gesneuveld. In plaats daarvan prijkt er een diagram op met lichte kleuren. Wat betreft het uiterlijk van de applicatie is amper iets veranderd, maar de laatste twee updates zorgen wel voor goede inhoudelijke veranderingen. Zo kan je categorieën van uitgaven nu aanpassen, kies je ervoor gegevens op te slaan middels een iCloud-backup en je kan je data exporteren naar Excel, csv-bestand of Google Drive.

Spendee is vooral goed in het weergeven van je uitgaven ten opzichte van je inkomsten, dankzij de handige grafiek waar je over kan vegen. Over een zelf gewenste periode zie je of de inkomstenpiek van bijvoorbeeld je loon hoog genoeg is om tegen je lifestyle op te boksen. In weer andere overzichten zie je naar welke categorie je meeste uitgaven gaan en je ziet de duurste dag in een periode uitgelicht. Kosten en budgetten invoeren gaat ook eenvoudig.

Prima huishoudboekjes

Wally en Spendee zijn twee prima huishoudboekje-apps. Invoeren en terugkijken van uitgaven is makkelijk, aan de interfaces ben je zo gewend en alle belangrijke opties zitten erin. Alternatieven met iOS 7-uiterlijk zijn ook nog Next en BUDGT en Spent. De laatste is de handigste om alléén snel uitgaven in te verwerken, Wally is de meest complete gratis app.

Downloaden: Wally (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Spendee (€1,79, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2013, 13:31
Categorie Financiën
Onderwerpen game, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.