NS Reisplanner Xtra en Trein 100% snelste vernieuwd

Trein - 100% snelste en NS Reisplanner Xtra zijn bijgewerkt op iPhone, met meer stationsinformatie en storingen delen.

NS Reisplanner Xtra iPhone drukte-indicatieIn de strijd om de beste en meest veelzijdige trein-apps te zijn van Nederland, zijn de nieuwe applicatie Trein – 100% snelste en de officiële NS Reisplanner Xtra voorzien van updates. De app van de Nederlandse Spoorwegen is op slechts één punt vernieuwd: die toont voortaan locaties waar je gratis kan parkeren bij de stationsinformatie. De meest opvallende verandering in Trein 100% snelste is dat je storingen nu kan delen met anderen.

Helaas ondersteunt Trein daarbij nog niet de mogelijkheid de tekst rechtstreeks te kopiëren naar WhatsApp. Wel kan je de treinstoring delen per sms, Twitter en Facebook en kan je de tekst ook kopiëren. De tekst kan natuurlijk helpen om vrienden te waarschuwen, of je baas overtuigender te melden waarom je later bent.

Trein 100 snelste iPhone minutenDe iOS 7-interface van Trein – 100% snelste (screenshot) mag dan simpel zijn; hij is toch steeds aan kleine veranderingen onderhevig. Nu zie je in het overzicht van vertrektijden op een station een grote blauwe pijl waarmee je het traject van een trein kan opvragen (als je de Pro-versie hebt) en kan je naar rechts vegen op een trein. Zo schakel je van het exacte vertrektijdstip naar het aantal minuten dat je nog hebt voor vertrek. Er is geen algemene instelling in de applicatie waarmee je een van de twee weergaven als standaardweergave kan instellen.

De laatste zichtbare update in het gratis te downloaden Trein is dat je op de pagina van vertrektijden van een station, informatie over het station zelf opvraagt. Je opent een informatiepagina over het station op Wikipedia of praktisch: vraagt de locatie op in Apple’s Kaarten-app. Ontwikkelaar Sander de Koning zegt verder dat de app efficiënter omgaat met dataverbruik. Ter gelegenheid van de update kan je tijdelijk voor 99 cent in de app upgraden naar PRO, in plaats van 1,99 euro. Daarna kan je meer stations toevoegen om de tijden van op te vragen en beschik je over trajectinformatie inclusief aankomsttijd van de trein.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, iPhone, iOS 5.1+)
Downloaden: Trein – 100% snelste (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2013, 14:19
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen ns reisplanner, openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.