iTV Shows 3 iets overzichtelijker na update

Televisieseries kijken en bijhouden is aantrekkelijker gemaakt in iTV Shows 3 voor iPhone en iPad, maar kan nog steeds overzichtelijker.

iTV Shows 3 iPhone iPadiTV Shows 3, een in november uitgebreid besproken iPhone-app om televisieseries mee te volgen, is voorzien van een eerste flinke update. De applicatie die we ‘visueel fraai, maar niet altijd overzichtelijk’ noemden, heeft in het hoofdscherm waarin je de eerstvolgende afleveringen van je series ziet, in ieder geval wat nieuwigheden toegepast die de app overzichtelijker moeten maken. Er zijn simpelweg meer opties om de applicatie naar je hand te zetten.

Door series naar rechts te vegen in het ‘volgende’ overzicht dat als hoofdscherm dient, kan je nu een serie als favoriet aanstippen. Daardoor komt hij bovenin beeld terecht en wordt de serie niet meer getoond onder de tussenkop ‘Later’. Waarom die functie er is bijgekomen, wordt al snel duidelijk. Je kan vanaf nu de verschillende tussenkopjes dicht drukken om de series eronder te verbergen. Dat geldt voor je favorieten, maar ook voor series onder ‘later’, ‘nog niet bekend’ en ‘gearchiveerd’.

Verder geniet iTV Shows 3.1 voor iPhone en iPad nieuwe opties. Je kan series onder elkaar zetten op alfabetische volgorde, er zijn nieuwe timezone-instellingen voor als je elders in de wereld kijkt en in de kalenderweergave heb je de mogelijkheid om reeds bekeken aflevering weg te laten. Verder moet de synchronisatie met trakt.tv (goed voor series van vrienden en persoonlijke aanraders) zijn geoptimaliseerd en moet de stabiliteit van de app zijn toegenomen.

iTV Shows 3 dichtklappen series iTV Shows 3 volgende Sherlock aflevering

Toch weet iTV Shows 3 de onoverzichtelijkheid uit het hoofdscherm niet de deur te wijzen. De tussenkopjes zijn nog steeds te weinig transparant om duidelijk te onderscheiden van de seriefoto’s zelf. Door het dichtklappen van tussenkopjes win je wel aan overzicht, maar het dichtklappen reageert in onze test niet altijd goed en bovendien worden onze voorkeuren genegeerd als we de app afsluiten of de iPhone opnieuw opstarten. Het drukke hoofdscherm is daardoor helaas nog steeds de verder zo fraaie en informatierijke televisieserie-app.

Downloaden: iTV Shows 3 (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2013, 15:00
Categorie Amusement
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.