Notitie-app Inkflow Plus voor iPad importeert nu papieren krabbels

De vernieuwde notitie-app Inkflow Plus voor iPhone en iPad importeert nu papieren krabbels via de camera en deelt bestanden met iTunes.

Inkflow Inkflow Plus, een grappige notitie-app die pen en papier wil vervangen, heeft een forse update gekregen. Zo kan de app nu krabbels van papier importeren en bestanden delen via iTunes. Het importeren van papieren afbeeldingen kan via Inkport, een functie waarmee de app met de iPad-camera teksten of afbeeldingen in hoge resolutie scant en in het format van Inkflow omzet. Op jouw iPad kun je deze scans vervolgens bewerken, draaien, vergroten en herschikken alsof je ze direct in Inkflow had opgetekend. Inkport Plus biedt een scala aan mogelijkheden: zie je een mooie tekst of een leuk patroon in een boek? Gebruik de app om ze in jouw eigen ontwerpen te incorporeren.

Naast deze functies heeft Inkflow Plus voortaan een iPad-polsbeschermer in de vorm van een grijze balk onderin het scherm. Deze balk kun je omhoog halen, zodat jouw pols tijdens het schrijven of tekenen het werkvlak niet aanraakt en onbedoeld opdrachten geeft. Tot slot heeft Inkflow nieuwe mogelijkheden om andere fonts als standaard lettertype in te stellen en foto’s en teksten te draaien en spiegelen. Al met al is Inkflow Plus een mooie en duidelijke app, waarvan je zin krijgt om een project, ontwerp of plan te maken, of gewoon een adres mee te noteren wanneer je belt. De app heeft veel functies en verveelt niet snel.

Inkflow beginschermInkflow Inkport

Van Inkflow Plus is ook een gratis versie, Inkflow: Think Visually!. Deze heeft ook de nieuwe polsbeschermer en mogelijkheden om bestanden via iTunes te delen, maar geen Inkport of draai- en spiegelfuncties. Desalniettemin biedt de gratis versie meer dan genoeg mogelijkheden en een goede introductie in het werken met Inkflow.

Downloaden: Inkflow Plus (€6,99, universeel, iOS 5.1+)
Donwloaden: Inkflow: Think Visually! (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 17:30
Categorie Productiviteit
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.