NOS Teletekst geschikt gemaakt voor de iPad

De NOS heeft zijn Teletekst-applicatie voor de iPhone geupdate, waardoor deze voortaan ook een interface voor de iPad heeft.

NOS TeletekstOndanks dat het er totaal niet modern uitziet, is Teletekst nog steeds een veelgebruikt medium voor nieuws en informatie. Niet alleen via televisie, maar ook via internet of via de smartphone. Voor de iPhone is dan ook al een paar jaar NOS Teletekst beschikbaar, maar tot op heden was er nog geen app voor de iPad. Met een update van de iPhone-app is daar nu verandering in gekomen: het is voortaan een universele iOS-app die dus ook geschikt is voor de iPad.

De app geeft Teletekst weer zoals het er ook op je televisie uitziet, met als grote verschil dat je op pagina’s kunt klikken om te navigeren. Onderaan het scherm zitten vier grote gekleurde knoppen voor snelkeuzes en daarnaast kun je ook je vooruit of terug navigeren tussen en binnen de pagina’s via knoppen bovenin het scherm. Ook is er een nieuwe Terug-knop die je terug laat keren naar de laatstbezochte pagina. Zelf naar een pagina navigeren kan door op het paginanummer te klikken en vervolgens de pagina naar keuze in te voeren. Ook kun je bladwijzers bijhouden om snel op je favoriete pagina’s terecht te komen.

Het is voor het eerst dat de NOS een applicatie voor de iPad maakt en de omroep heeft verder ook geen plannen om andere apps te gaan maken. De omroep zet namelijk in op webapps en heeft daarom zijn website iPad-proof gemaakt. Voor diverse sportevenementen heeft de NOS eerder het Tweede Scherm bedacht.

Teletekst op de iPad

Downloaden: NOS Teletekst (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 22:03
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen ipad, teletekst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.