Web Read Aid laat je makkelijker websites op de iPad lezen

Web Read Aid is een app waarmee je makkelijker teksten op internet kunt lezen. De app haalt alle opmaak weg en toont de tekst in een zelfgekozen kleurenschema, met alleen tekst.

webread plusWeb Read Aid is een browser die speciaal is gemaakt om online lekker te kunnen lezen. Web Read Aid haalt de tekst uit webpagina’s en presenteert het als een tekst zonder plaatjes, opmaak, kortom: zonder afleiding. Je kunt zelf de kleur van de tekst en achtergrond instellen en de plek waar je gebleven bent automatisch markeren. Deze app is handig als je lange blogposting of een lang artikel op een website comfortabel wilt lezen. De app kost normaal €1,59 maar is momenteel gratis te downloaden. Als browser ondersteunt WebRead+ ook fullscreen weergave.

Op de afbeelding zie je Aziatische websites, maar je kunt de app natuurlijk ook gebruiken voor westerse teksten.

webreadWeb Read Aid kan van pas komen voor mensen die moeite hebben om te lezen of die snel zijn afgeleid door de banners en plaatjes op een normale website. In de omschrijving van de App Store wordt ook de naam WebRead+ gehanteerd, vermoedelijk een oudere naam voor deze app.

Downloaden: Web Read Aid (tijdelijk gratis, normaal €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 21:43
Categorie Diensten
Onderwerp Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.