NOS-app heeft live voetbalscores, verbeterd voor slechtzienden

De NOS-app is vernieuwd en voorzien van voetbalstanden op de iPhone. Android en Windows Phone volgen later met de functie.

NOS iPhone-app livestanden voetbalDe officiële iPhone-app van de NOS mengt zich tussen de vele applicaties die livestanden communiceren als er wordt gevoetbald op de Nederlandse of Europese velden. Je kan de categorie Voetbal benaderen vanuit het hoofdmenu en stuit dan eerst op het voetbalnieuws. Via knoppen bovenin zie je de aankomende wedstrijden uit de Eredivisie, Champions League, Europa League en KNVB Beker. Eveneens is de applicatie geoptimaliseerd voor slechtzienden en blinden, door betere ondersteuning van de VoiceOver-functie van de iPhone.

In tegenstelling tot directe concurrent NU.nl, biedt de applicatie van de NOS echter geen pushberichten als er wordt gescoord in de wedstrijden. De app toont de tussen- en eindstanden van wedstrijden of blikt vooruit naar te spelen wedstrijden, afhankelijk van het moment in de week dat je de wedstrijden raadpleegt. Als een wedstrijd wordt of is gespeeld, kan je erop drukken voor de doelpuntenmakers. Daarmee houdt de functie van livestanden op en daarmee is de app dus kariger dan bijvoorbeeld NU.nl of Voetbal International.

De NOS-app is nog altijd niet geoptimaliseerd voor de iPad. Dat is sinds de uitgave van de app al een veelgehoorde wens in onze reactievelden. Behalve de VoiceOver-functie en de voetbalstanden, zijn er enkele bugfixes doorgevoerd in deze versie 1.1.

Downloaden: NOS (gratis, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 12:39
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.