Vernieuwde NU.nl app krijgt eerste update met snelheidsverbeteringen

NU.nl heeft een eerste update uitgebracht van de vernieuwde iOS-app. In NU.nl zijn vooral snelheidsverbeteringen en kleine optimalisaties doorgevoerd.

nu-icoonVanochtend is er een kleine update voor de NU-app uitgebracht, waarin de eerste feedback van gebruikers is verwerkt. Versie 3.0.1 toont niet langer het startscherm bij multitasking. Ook worden de rubrieken weer, verkeer, de beurs, tv-gids en voetbalstanden automatisch ververst bij het multitasken op iPhone en iPad. De vernieuwde NU.nl-app verscheen op 1 november, samen met een vernieuwde mobiele site. Je zult de nieuwe app handmatig moeten installeren; de oude app wordt op termijn uitgefaseerd.


In de app zijn ook wat kleine verbeteringen doorgevoerd, die het gebruik wat intuïtiever maken. Bijvoorbeeld: tap je op de statusbalk bovenin het scherm, dan scroll je automatisch omhoog op de pagina. Het is een standaardfunctie in veel iOS-apps, maar bij NU.nl moest ‘ie nog worden toegevoegd. Bij de iPhone 4 en de vierde generatie iPod touch klaagden gebruikers dat het scrollen niet soepel werkte, maar wat schokkerig overkwam. Daar is iets aan gedaan door de performance op deze iOS-apparaten te verbeteren. Ook op andere iPhone-generaties zou je snelheidsoptimalisaties moeten merken.

Downloaden: NU.nl (gratis, universele app, minimaal iPhone 3GS en iOS 5)

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.