TouchPal belooft Swype-toetsenbord voor iPhone

De iPhone-applicatie TouchPal heeft een alternatief veegtoetsenbord, waarmee je potentieel sneller kunt typen. Deze lijkt weel gemeen te hebben met Swype.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TouchPalDe hopelijk binnenkort verkrijgbare iPhone-applicatie TouchPal bevat een aantal alternatieve toetsenborden die het makkelijker maken om berichten te typen. De applicatie heeft onder andere een ‘slide keyboard’, die erg veel gemeen lijkt te hebben met Swype op sommige Android-smartphones. Door van letter naar letter te vegen op het scherm herkent de app welk woord je wil schrijven en verschijnt deze in beeld.

Je kunt ook andere toetsenborden gebruiken, waaronder een traditioneel T9-toetsenbord. Een ‘blind’ toetsenbord toont geen letters, waardoor niemand met je kan meekijken. De applicatie belooft te kunnen voorspellen wat je eigenlijk probeert te schrijven, waardoor simpele typfouten worden voorkomen.

Bij het gebruik van TouchPal ben je wel beperkt tot de applicatie: wil je bijvoorbeeld een tweet typen, dan zul je deze vanuit de applicatie moeten kopiëren, om hem te plakken in een andere app. Knoppen in TouchPal beloven het makkelijk te maken om vanuit de applicatie berichten naar bepaalde diensten te sturen. Zo kun je een geschreven tekst e-mailen, of een notitie opslaan in Evernote.

TouchPal is volgens ontwikkelaar CooTek ingediend bij Apple. De ontwikkelaar verwacht dat de app “ieder moment” in de App Store kan verschijnen. Dan zal hij wel eerst door Apple goedgekeurd moeten worden.

Via The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 15:58
Categorie Productiviteit
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.