Nissan werkt aan iPhone-applicatie voor elektrische auto’s

Nissan heeft een prototype van een iPhone-applicatie laten zien, waarmee je een elektrische auto in 2010 kunt bedienen en sensoren kunt uitlezen, bijvoorbeeld voor de batterijspanning en de tijd die het kost om weer volledig op te laden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nissan prototypeEerder vandaag kon je lezen over Oplaadpunten, een applicatie waarmee je op de iPhone kunt checken waar oplaadpunten voor elektrische voertuigen te vinden zijn. Grote automerken zijn druk in de weer met elektrische auto’s en bedenken allerlei extra’s eromheen. Zoals Nissan: zij hebben een iPhone-applicatie gemaakt waarmee je sensor-informatie van elektrische auto’s kunt uitlezen.

Zo lees je het spanningsniveau van de lithium-ion-accu, de benodigde tijd om volledig te laten en de geschatte kosten van een herlaadactie op het scherm. De applicatie doet ook dienst als afstandsbediening, zodat je op koude dagen de verwarming alvast kunt inschakelen vanuit de keuken, terwijl de auto nog op de oprit staat.

Bij een gewone benzineauto kan je de motor starten en weer even naar binnen gaan om je spullen te pakken. Bij elektrische auto’s is zoiets niet te doen, omdat normaalgesproken de batterij leegraakt. Maar als je het doet, terwijl de auto nog op het stroomnet is aangesloten, gaat je batterij niet leeg en kun je toch lekker warm instappen. De applicatie is nog maar een prototype, bedoeld voor een elektrische auto die pas in 2010 in de VS en Japan op de markt komt. Nissan gaat de auto komende zondag onthullen.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:16
Categorie Navigatie
Onderwerpen nissan, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.