Oplaadpunten voor elektrische voertuigen: nieuw op de iPhone

Met de nieuwe iPhone-applicatie Oplaadpunten kun je opzoeken waar de oplaadpunten voor je elektrische auto kunt vinden op basis van je locatie.

oplaadpuntenBest grappig, die ontwikkelingen rond elektrische auto’s, maar als je moet opladen zit je mooi met een probleem… Tenzij je de nieuwe applicatie Oplaadpunten op je iPhone installeert. Daarmee zie je namelijk in één oogopslag waar de oplaadpunten voor je elektrische auto zich bevinden. Je ziet je huidige locatie en dichtstbijzijnde oplaadpunten op de kaart en kunt ook een route plannen naar het oplaadpunt. Adres- en telefoongegevens zijn eveneens aanwezig, zodat je direct kunt bellen of er nog een oplaadpunt vrij is.


De applicatie is gemaakt door ontwikkelaar Daan van Dijk, in opdracht van Elektrisch Vervoer Nederland. Daar vind je ook meer informatie over de stand van zaken rond elektrische voertuigen. Want denk niet dat het hier alleen om auto’s gaat: het zal nog wel een paar jaar duren voordat we in een stoere Mercedes SLS eDrive rondrijden, maar op dit moment kun je al rondzoeven op je elektrische scooter en zelfs op elektrische bakfietsen.

Downloaden: Oplaadpunten (gratis)
Meer info: persbericht

elektrische auto

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.