Garmin gaat vluchtplanner Pilot My-Cast voor de iPhone uitbrengen

Garmin gaat de software Pilot My-Cast ook voor de iPhone uitbrengen. Met deze vluchtplanner kunnen piloten zich voorbereiden op de weerssituatie en hun geplande vluchten invoeren in het vluchtsysteem.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pilot my-castDe Amerikaanse fabrikant Garmin is wereldwijd de grootste concurrent van TomTom. Navigatiesoftware voor de iPhone zal er voorlopig waarschijnlijk niet komen, want Garmin heeft andere plannen: ze brengen samen met ASUS de nüvifone uit, een serie smartphones die helemaal is ingericht op navigatie.

Het zou ooit een concurrent voor de iPhone worden, maar omdat het project keer op keer werd uitgesteld, zijn eigenlijk weinig mensen meer geïnteresseerd. De eerste nüvifone komt na maandenlange vertraging eindelijk beschikbaar in Azië, maar Garmin heeft inmiddels alweer nieuwe plannen: de volgende Garmin/ASUS-smartphones zullen op Android draaien. Voor de iPhone gaat Garmin toch nog iets uitbrengen: de vluchtplanner Pilot My-Cast.

Pilot My-Cast is eigenlijk een dienst van dochterbedrijf Digital Cyclone. Mensen die veel vliegen kunnen voor $10 een abonnement nemen op de dienst Pilot My-Cast, waarmee je belangrijke informatie voor de luchtvaart krijgt toegestuurd, zoals weersgegevens, vluchtplanning en de mogelijkheid voor piloten om vluchten vast te leggen. De iPhone-applicatie is al beschikbaar op andere mobiele platformen, maar komt in september ook naar de App Store. Het is geschikt voor de iPhone en iPod touch. De informatie is afkomstig van aanbieders zoals de National Weather Service en de Federal Aviation Administration.

De nadruk bij deze applicatie ligt op de weerssituatie tijdens het vliegen. Als piloot kun je een kaart zien met de huidige weerssituatie en de verwachting. Ook kun je windrapporten, onweersinslagen en andere nuttige informatie zien. Je kunt vluchtplannen aanmaken en deze naar het vliegsysteem sturen. Vlieg je vaak dezelfde routes, dan kun je deze plannen terugzoeken, zodat je niet steeds alles handmatig hoeft in te voeren. De database bevat meer dan 5.300 luchthavens en in de iPhone-versie zullen ook schema’s van luchthavens aanwezig zijn, zodat je weet hoe je bij de juiste gate komt. De prijs van de applicatie is niet bekend, maar de mobiele applicatie die Digital Cyclone nu al voor de BlackBerry en Windows Mobile aanbiedt kost $10 per maand.

Meer info: Digital Cyclone
Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:16
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.