Nintendo ziet iPad niet als bedreiging

Nintendo is niet bang voor de iPad. Dat laat Reggie Fils-Aime, de Amerikaanse directeur van het gamebedrijf, weten in een interview. "Apple heeft geen invloed op Nintendo als je kijkt naar ons bedrijf, onze omzet, onze hardware en onze software", aldus Fils-Aime.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Nintendo DSi XLNintendo is niet bang voor de iPad. Dat laat Reggie Fils-Aime, de Amerikaanse directeur van het gamebedrijf, weten in een interview met de website Kotaku. “Apple heeft geen invloed op Nintendo als je kijkt naar ons bedrijf, onze omzet, onze hardware en onze software”, aldus Fils-Aime.

“Ik heb statistieken gezien dat gebruikers heel veel applicaties downloaden, er even mee spelen en dan weer iets anders gaan doen. Daarbij komt dat Apple’s plaftform niet levensvatbaar voor ontwikkelaars van games is, omdat veel spellen gratis zijn.”

De directeur denkt daarnaast dat de gamers Nintendo’s mobiele gameconsoles blijven verkiezen boven Apple-producten, omdat de speelervaring toch wel heel verschillend is. “Als je vergelijking trekt met eten zijn de games op Apple-producten nog geen mond vol, terwijl wij een volledig menu bieden.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 2:13
Categorie Games
Onderwerpen abonnementen, game, ipad, muziek, nintendo, orange, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.