Scrabble op je iPad, met je iPhone als letterbordje

Hoe kunnen de iPad en de iPhone elkaar aanvullen? Nou, bijvoorbeeld tijdens een potje Scrabble. Bij de iPad-applicatie van Scrabble kun je namelijk iPhones als letterbordjes gebruiken.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Hoe kunnen de iPad en de iPhone elkaar aanvullen? Nou, bijvoorbeeld tijdens een potje Scrabble. Bij de iPad-applicatie van Scrabble kun je namelijk iPhones als letterbordjes gebruiken. Zo blijft de hele opzet van Scrabble gehandhaafd, maar speel je het toch digitaal.
Het werkt vrij simpel: je koopt Scrabble op je iPad en legt deze op tafel. Vervolgens download je op de iPhones van de spelers de gratis app Tile Rack.

Via Wi-Fi of Bluetooth maak je verbinding met je iPad. Vervolgens kan het potje Scrabblen beginnen. Nadelen zijn er helaas wel aan de opzet. Als je bijvoorbeeld op de homeknop van één van de iPhones klikt, stopt je hele spel. Met verbindingsproblemen kan hij gelukkig iets beter omgaan.

Het leukste is nog wel dat je tegenwoordig zonder problemen ‘iPad’, ‘Apple’, ‘Steve Jobs’ of ‘Cupertino’ mag leggen. De regels van het spel zijn namelijk aangepast. Helaas zijn de applicaties voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store te downloaden.

Downloaden: Scrabble, iPad [US] ($9,99)
Downloaden: Scrabble Tile Rack, iPhone [US] (gratis)

Engadget probeerde het uit:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2010, 18:43
Categorie Games
Onderwerpen ipad, iPhone, scrabble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.