Nintendo brengt officiële Pokédex uit in Nederlandse App Store

Nintendo heeft vandaag een officiële Pokédex-applicatie uitgebracht in de App Store. Dit is de eerste Nederlandse Nintendo-app.

Pokedex iconNintendo heeft een officiële Pokédex-applicatie uitgebracht in de Nederlandse App Store. Eerder verscheen deze zelfde app al in de Japanse App Store. In de app kun je afbeeldingen en informatie over alle Pokémon uit de bekende spellen bekijken. De app is Nintendo’s eerste betaalde applicatie in de App Store en tevens Nintendo’s eerste applicatie in de Nederlandse App Store.

Pokedex screenIn de app vind je ook 3D-afbeeldingen van Pokémon. Dat merk je ook meteen in de grootte van de applicatie: de Pokédex is bijna 500MB groot. Dat is een stuk forser dan veel van de onofficiële Pokédex-apps die je eerder al in de App Store kon vinden. De app lijkt veel weg te hebben van een soortgelijke applicatie die Nintendo eerder al uitbracht voor de Nintendo 3DS.

Afgelopen jaar dook er voor het eerst een Pokémon-spel op in de Japanse App Store, maar deze werd niet naar Nederland gebracht. De Pokédex die daarop volgde is daarom de eerste officiële Pokémon-applicatie die we in Nederland kunnen downloaden. De kans lijkt klein dat er later ook volwaardige Nintendo-spellen zullen volgen in de App Store: Nintendo zei eerder al dit absoluut niet te willen. Pokémon is eigenlijk eigendom van Game Freak, een ontwikkelaar waar Nintendo hevig in heeft geïnvesteerd.

Downloaden: Pokédex for iOS (€1,79, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 17:45
Categorieën Games, Naslagwerken
Onderwerpen nintendo, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.