Unieboek brengt interactieve boeken uit over taarten, auto’s, prehistorie en menselijk lichaam

Apple kondigde in januari van dit jaar iBooks 2 en vernieuwde studieboeken aan. Het boek Life on Earth werd daarbij naar voren geschoven als hét voorbeeld hoe een studieboek van de toekomst eruit zou moeten zien. Maar daarna bleef het relatief stil rondom dergelijke studieboeken, vooral in Nederland. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is de […]

menselijk lichaamApple kondigde in januari van dit jaar iBooks 2 en vernieuwde studieboeken aan. Het boek Life on Earth werd daarbij naar voren geschoven als hét voorbeeld hoe een studieboek van de toekomst eruit zou moeten zien. Maar daarna bleef het relatief stil rondom dergelijke studieboeken, vooral in Nederland. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is de eerste grote uitgeverij die ermee aan de slag gaat. Ze werken daarbij samen met uitgeverij Dorling Kindersley uit Londen. Er staan boeken over het menselijk lichaam, de geschiedenis van de auto, dinosauriëres en prehistorisch leven en taarten en cakes op het programma. In 2013 volgen nog eens zestig boeken.

Volgend jaar zal Unieboek ook een aantal eigen producties uitbrengen. De boeken zijn gemaakt met iBook Author en bevatten allerlei multitouch-functies. Uitgeverij DK zullen de meeste mensen kennen van de rijk geïllustreerde Capitool-reisgidsen. Nu werken de twee uitgeverijen opnieuw samen, om deze zogenaamde IBA’s (iBook Author-boeken) te produceren. Volgens uitgever Digitale Producten Mike van der Vet van Unieboek “is dit wat consumenten willen en ook verwachten van een nieuwe generatie non-fictie e-boeken.”

De boeken zijn:

dinosauriers   taarten en cakes   geschiedenis auto

Hieronder zie je het promofilmpje waarin Apple afgelopen januari de nieuwe studieboeken aankondigde:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 16:49
Categorieën Boeken, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen abonnementen, ibooks, korting, relax, simkaart, tarieven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.