Nintendo-partner komt met Pokémon-game voor de iPhone

Pokémon komt officieel naar de iPhone, iPod touch en Android. Pokémon Say Tap is een spel waarin speelkaarten van de Pokémon trading card game in beeld komen en waar je op muziek iets mee moet doen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Say Tap iPhone iPod touch headerHet is nieuws waar menig gamesfanaat even van achter de oren zal krabben: Nintendo gaat een eigen, officiële Pokémon-game uitbrengen voor iOS. Het wordt geen uitgebreid Gameboy-spel waarin je op jacht gaat naar de beestjes en ermee vecht, maar een reclamespel voor het Pokémon-kaartspel. In Pokémon Say Tap? voor de iPhone en iPod touch moet je speelkaarten uit het spel ‘tappen’ op de muziek uit de serie en andere games.

De applicatie moet behalve iOS ook voor Android beschikbaar komen, meldt Kotaku. Het is Nintendo’s eerste uitstapje naar de smartphone en die aankondiging staat lijnrecht tegenover de uitspraak van Nintendo-directeur Saturo Iwata vorig jaar. Die zei dat Apple de vijand van de toekomst is van de Japanse spelcomputerfabrikant. Een andere topman van Nintendo beschuldigde Apple ervan de gamesmarkt kapot te maken door spellen van 79 eurocent toe te laten in de App Store.

Pokémon Say Tap iPhone iPod touchGisteren nog schreven we over de release van Zookeeper op de iPhone en iPod touch. De in Azië ongekend populaire match-3 game met meer dan 5 miljoen spelers was al geruime tijd op de Nintendo DS verkrijgbaar en kostte 20 tot 40 euro in de winkels. Voor de iPhone is hetzelfde spel uitgebracht voor 1,59 euro. Dat zijn prijzen waar Nintendo niet mee kan of wil concurreren.

Pokémon Say Tap moet deze zomer verschijnen en zal vermoedelijk gratis worden uitgebracht. Wie op zoek is naar een Pokémon-achtig spel voor de iPhone zoals het eruit ziet en speelt op de Gameboy en Nintendo DS, kan misschien terecht bij de game GeoSociety. Ook zijn er onofficiële applicaties als iPokédex verkrijgbaar voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 12:15
Categorie Games
Onderwerpen nintendo, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.