Nike+ Running voor iPhone: auto-pause en onderweg foto’s maken

Fitheids-app Nike+ Running voor iPhone pauzeert automatisch als je stopt met rennen en heeft de optie om onderweg foto's te maken en delen.

Nike RunningDe concurrentie onder fitheids-apps is hoog. Logisch dus, dat Nike+ Running nieuwe functies blijft toevoegen om de concurrentie bij te benen. Zo heeft de app nu een auto-pause functie, een optie die concurrent Strava al meteen na het verschijnen van iOS 7 had toegevoegd. Bij Strava was die functie echter speciaal ontwikkeld voor de M7 processor in de iPhone 5s, terwijl gebruikers van Nike+ Running nu auto-pause op alle iPhones hebben. Door auto-pause hoef je bij het pauzeren geen knoppen meer in te drukken, maar merkt de app via GPS dat je stopt met bewegen en pauzeert automatisch.

Ook nieuw in Nike+ Running: de mogelijkheid om onderweg foto’s te maken. Door die functie kan je nu voor, tijdens en na je work-out foto’s maken en delen via Facebook, Instagram, Twitter en Path. Al rennende foto’s maken levert natuurlijk niet de beste kiekjes op, maar zodra je even stopt met rennen verschijnt er een pop-up met een camera-icoontje, waarmee je snel een foto kunt schieten. Wanneer je weer in beweging komt hervat de app je training automatisch.

Gisteren introduceerde Nike overigens de nieuwe Fuelband SE, een activiteitentracker met Bluetooth 4.0 waarmee je bij kunt houden hoeveel je op een dag loopt en beweegt, en de gegevens worden gesynchroniseerd met de bijbehorende iOS-applicatie. Nike zegt de FuelBand SE vanaf 6 november te gaan verkopen voor 149 dollar. Of hij dan ook meteen in Nederland besteld kan worden is nog niet bekend. Nike+ Running zal rond die datum weer een update krijgen, waarin nieuwe functies worden geïntroduceerd en het ontwerp wordt aangepast. Zo zal de app je bijvoorbeeld ieder uur motiveren om meer te bewegen.

Downloaden: Nike+ Running (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

RunningNike

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2013, 10:52
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp hardlopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.