Nieuwe Nederlandse app van McDonald’s nu al het meest gedownload

McDonald's Nederland is de meest gedownloade app voor de iPhone en iPod touch in Nederland momenteel. Je kan er een bestellijst mee maken, acties bekijken en zien welke voedingswaarden producten bevatten.

McDonald's Nederland iPhone iPod touchJe kan er bijna niet omheen, de grote gele M langs de snelweg of in het stadscentrum. En vermoedelijk weet ook iedereen al welke hamburgers, menu’s en toetjes je er kan halen. Toch is de recent uitgebrachte McDonald’s Nederland-app voor de iPhone in korte tijd de meest gedownloade app van het land geworden. Dan moet de applicatie toch wel iets goed doen, toch?

De app bestaat uit zes secties die meteen in beeld springen als de applicatie wordt opgestart. Vermoedelijk zijn Nieuws en vooral Over de app daarvan veruit de minst interessante mogelijkheden die de app biedt – tenzij het je interesseert dat het personeel van de franchise vanaf 13 september andere bedrijfskleding heeft. De secties waar je als gebruiker wat aan hebt, zijn Vind een restaurant, Producten, Bestellijst en Acties.

De eerder verschenen officiële McDonald’s-app McMobile (zie eerder artikel) is uit de App Store verdwenen.

De Vind een Restaurant-functie laat de meest nabije vestigingen van de Mac op een kaart zien. Daarbij kan meteen gefilterd worden tussen alle vestigingen, vestigingen met de afhaalmogelijkheid McDrive en en welke winkels op dit moment open zijn. Je kan ook een Lijst met vestigingen opvragen. Die worden dan op afstand gesorteerd en gepresenteerd. Klik op een vestiging en je ziet de openingstijden en eventueel aparte openingstijden van de McDrive. Met de Route-knop stippelt Google Maps een route naar het filiaal voor je uit. Ook kun je vanaf die pagina meteen een Bestellijst samenstellen.

De bestellijst is bedoeld als eigen reminder en niet als bonnetje dat je aan een medewerker kan meegeven. Je kan de etenswaren van de McDonald’s selecteren door erop te drukken. Er komt dan meteen een kwantiteit achter het product in beeld. Druk vaker en de kwantiteit gaat omhoog. Teveel gekozen? Geeft niks, dat kan hersteld worden in de uiteindelijke Bestellijst waar je met een groene knop onderin beeld naartoe kan. Het systeem werkt intuïtief en goed. Helaas ontbreekt wel een prijs zodra je een lijst hebt samengesteld. Zo kan je de etenswaren niet op prijs bij elkaar zoeken.

Gegevens over de voedingswaarden van de etenswaren zie je bij Producten. Klik op Happy Meal en je krijgt een overzicht van de zaken die altijd in een Happy Meal zitten en die je erbij kan kiezen. Per product is er een eigen pagina met voedingswaarden. Voordat je daar bent moet je eerst echter nog een pagina met een uitvergrote afbeelding doordrukken. De voedingsinformatie is opgedeeld in onder meer energie, eiwitten, vet, koolhydraten, suikers en allergenen. Zo is bijvoorbeeld te zien dat een vers bakje fruit vier keer zoveel suiker bevat als de worteltjes, die ook als toetje gekozen kunnen worden.

Als laatste eventueel belangrijke segment is de Acties-pagina helaas niet zo doordacht als de rest van de app. Zo staan er geen details bij de nieuwe hamburger die nu nieuw verkrijgbaar is en wordt het ook niet duidelijk waarom de McFlurry met M&M’s in de actie is. De Euroknallers en de Happy Meal-cadeautjes laten niks aan de verbeelding over.

De populariteit van de McDonald’s applicatie zegt vermoedelijk meer over eetlust dan de kwaliteit van de applicatie, maar toch is het goed om meer inzicht te krijgen in wát je dan precies eet in de Mac. Al staat er nog steeds niet in waarom een hamburger zo lang houdbaar is

Downloaden: McDonald’s Nederland (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 16:16
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen mcdonalds, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.