Geliefde Dolphin Browser HD nu ook voor iPad verschenen

Dolphin Browser HD biedt een nieuwe (gratis) manier om te internetten op de iPad. De browser is vooral goed in haar fullscreen-weergave en heeft belangrijke functies op precies de goede plek zitten.

Dolphin Browser HD voor iPadHet is een ongeschreven regel op Android-telefoons: wie meer uit zijn mobiele browser wil halen, moet eerst eens naar Dolphin Browser kijken. Nu is de applicatie met de toevoeging HD ook op de iPad uitgebracht. Net als zijn kleine broertje op Android en inmiddels ook de iPhone, heeft de app aparte Webzine-modules voor Facebook en Twitter. Ook kunnen pagina’s eenvoudig in volledig scherm bekeken worden.

De knop om te schakelen tussen fullscreen en niet-fullscreen bevindt zich linksboven. Door hem in te drukken verdwijnen de openstaande tabbladen, adresbalk en functieknoppen uit beeld en kan er rustig gesurfd worden.

Dolphin Browser HD WebzineLinks van de adresbalk staan de bekende functieknoppen pagina terug, pagina vooruit en de bladwijzers. Die kun je ook benaderen door stevig naar rechts te swipen op een pagina. De bladwijzerbalk met daarin ook de geschiedenis verschijnt in een fraaie, donkergrijze kleurstelling dan aan de linkerkant van het beeld. Door stevig naar links te swipen, verschijnt een balk met de openstaande tabbladen. De balken zijn een beetje dubbelop omdat beide gegevens ook elders bereikbaar zijn. Het geeft echter aan hoeveel waarde Dolphin hecht aan surfen in volledig scherm. En we moeten nageven: dat gaat prima.

Een andere mogelijkheid die fullscreen benadrukt is de Gesture-lijst. Rechtsboven in beeld staat een transparante knop waarmee je een veld oproept waarop je kan tekeken. Dolphin Browser HD HoofdpaginaDie tekeningen staan voor websites die je daarna meteen kan bereiken. Klieder een F voor Facebook of een T voor Twitter: de app brengt je meteen naar de pagina toe. Je kan zelf ook Gestures toevoegen of verwijderen. Een lijst van beschikbare Gestures is altijd binnen handbereik. Het werkt snel en handig.

Naast de adresbalk rechts bevinden zich de knoppen Downloads, Instellingen, Zoeken op Pagina, Pagina Delen, Pagina-URL kopiëren en Openen in Safari. Dat zijn stuk voor stuk handige opties in specifieke gevallen. Dolphin Browser HD site tonenDolphin Browser HD heeft ze precies goed neergezet: niet te opvallend maar ook niet weggestopt. Bij de Instellingen is tenslotte een knopje om te zetten die je laat werken in een Privéstand. Mits geactiveerd, worden webpagina’s en hun wachtwoorden niet langer opgeslagen in de geschiedenis van de browser.

Dolphin Browser HD is een volledige en eenvoudig te gebruiken toepassing om mee te internetten op de iPad. De app heeft alle belangrijke functies aan boord en op de goede plek zitten.

Downloaden: Dolphin Browser HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 15:50
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.