Skyfire voor iPad detecteert nu automatisch flashvideo’s

Skyfire heeft een update gekregen, waardoor de browser nu automatisch te converteren flashvideo's detecteert.

Skyfire BrowserHet is een mooie dag voor browsers op de iPad vandaag. Nadat de populaire Android-browser Dolphin zich ook een weg naar de iPad baande, heeft Skyfire een update gekregen die de app een stuk handiger in gebruik maakt. Tot voorheen kon je met behulp van een knop linksonder flashvideo’s detecteren en omzetten naar een bekijkbaar formaat. Nu ziet de app automatisch wanneer er zo’n video op de pagina staat.

Skyfire debuteerde op de iPhone als een webbrowser die je gewoon flashvideo’s laat afspelen. Bijzonder, want in Apple’s eigen Safaribrowser wordt de Flash-plugin niet ondersteund. De browser gebruikt daarom een trucje: hij speelt de video’s niet direct af, maar laat een server verderop ze converteren. Voorheen moest je dit met de hand activeren op iedere pagina waar een flashvideo stond. Maar niet langer.

Staat er een flashvideo op een website, dan verschijnt er direct een pop-up waarmee je de beelden kunt omzetten. Wanneer je dit doet worden de beelden naar de servers van Skyfire verstuurd, waar ze live worden geconverteerd en naar jou worden teruggestuurd. Hierna kun je het bestand gewoon bekijken zoals iedere andere iPad-video.

Met deze update is er ook een bug gefixd, die ervoor zorgde dat de custom homepage werd gereset naar zijn standaard uiterlijk.

Downloaden: Skyfire (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 17:56
Categorie Diensten
Onderwerpen flash, qualcomm, Skyfire, televisie, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.