Nieuwe afstandsbedieningen voor de iPhone: Yamaha, Panasonic Viera en reflexcamera

Er zijn drie nieuwe apps uitgekomen in de Apple App Store die je iPhone en iPod Touch kunnen laten fungeren als afstandsbediening. In dit artikel bespreken we er eentje voor Yamaha audiosystemen, Panasonic VIERA flatscreens en digitale camera's.

Remote icoontje YamahaEr is een aantal nieuwe afstandsbedieningsapps uitgebracht voor de iPhone. Met zo’n applicatie gebruik je de telefoon simpel als remote control voor een apparaat. Recente toevoegingen in de Apple App Store ondersteunen onder andere Panasonic Viera flatscreen televisies en Yamaha home cinemasets. Er zijn ook een app en instructievideo die een iPhone omtoveren in een afstandsbediening voor een DSLR – een digitale single lens reflex camera. Bekijk voor het downloaden van een app wel even of je toestel ondersteund wordt.

VIERA Remote
De VIERA Remote is gemaakt voor de 2011-lijn van Panasonic VIERA-televisies met ondersteuning voor Wi-Fi. Volgens de app, die van Panasonic zelf komt, hoef je geen ingewikkelde installatie te verrichten om de iPhone als afstandsbediening te laten werken en moet het zelfs bijna vanzelf gaan. Op het scherm van de iPhone kun je ‘zonder de ogen van het televisiescherm te halen’ de volume en zenders bedienen, om maar eens wat te noemen. Als je ergens iets moet intypen op de VIERA, kan dat voortaan met het virtuele toetsenbord van de iPhone die op zulke momenten tevoorschijn komt. De app ondersteunt alleen de nieuwste toestellen in de lijn van Panasonic. In de App Store-beschrijving zie je welke dat zijn.
Downloaden: VIERA Remote (gratis)

Yamaha AV controller
Deze remote is niet alleen voor Yamaha audio/video controllers zoals de naam van de app doet vermoeden, maar werkt ook op Blu-Ray spelers van het merk. In dat laatste geval is de app een beetje uitgekleed. Je kan er dan play, stop, back en forward mee kiezen, maar dan houdt het snel op. Dat is niet het geval als je de AV controller bij een systeem inzet waarvoor ie echt bedoeld is (zie beschrijving in de App Store). Dan kun je zappen in internetradions, de ingebouwde AM/FM radio bedienen en ook niet onaardig: elke box van het Yamaha systeem tot op de decibel nauwkeurig afstemmen.
Downloaden: AV Controller (gratis)

DSLR.bot
Dit is een tikkeltje lastiger. Met behulp van de applicatie DSLR.bot kun je een digitale single lens reflex camera besturen vanaf een iPhone, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo moet je een audio-to-infrared plug kopen of maken en die in de koptelefoonaansluiting van je iPhone stoppen. Die fungeert dan als antenne. Als het werkt tenminste, want zoals op de website van de app DSLR.bot valt te lezen, kampen de Europese iPhone en iPod Touch met een ‘Volume Limit Cap’ die de functionaliteit van zo’n antenne kan terugbrengen of zelfs teniet kan doen. Voor de fotograaf die van een beetje klussen houdt, staat hieronder een video van iPhone Guru die zelf een antenne voor de app maakt.
Downloaden: DSLR.bot (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 8:43
Categorieën Diensten, Fotografie en video
Onderwerpen afstandsbediening, camera, canon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.