Nieuw iPad-prentenboek ‘Het wereldje van Bo’ verschenen

Het wereldje van Bo gaat over varkentje Bo, die met emoties leert omgaan. Varkentje Bo komt ook voor in liedjes en spelletjes.

varkentje boVarkentje Bo verscheen afgelopen augustus al in twee prentenboeken voor kleuters. Nu is het varkentje van auteur Geert de Kockere en illustrator Tineke van Hemeldonck ook in een iPad-app verschenen. Bo is niet bedoeld als de zoveelste prentenboekenreeks met een verhaaltje, maar er zit een idee achter: kleuters leren via Bo omgaan met emoties. De app bevat een voorleesboek, spelletjes, recepten, en muziek.

Voor ouders en leerkrachten is er een Facebook-pagina met ideeën om activiteiten rond Bo te organiseren, zoals knutselprojecten, een liedje en kleurplaten.

bokes smerenBo is een varkentje dat er aan de buitenkant stoer uitziet, maar van binnen gevoelig is. Net als jonge kinderen leert hij omgaan met grote en kleine emoties. Via de app kunnen kinderen zelf de verhalen horen en met Bo spelen. Via een quiz kun je Bo beter leren kennen of de hiernaast getoonde varketjes van brood maken. De bedenkers van Bo zijn van plan om nog meer prentenboeken uit te brengen, de app regelmatig te updaten en Bo-spulletjes op de markt te brengen.

Downloaden: Het wereldje van Bo (€5,49, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 21:50
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerpen kinderboeken, prentenboek, tweetie, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.