Nexercise beloont je sportactiviteiten met echte prijzen

Nexercise beloont je met ervaringspunten en fysieke beloningen voor je dagelijkse sportiviteiten. De app detecteert je bewegingen en weet daardoor of je echt aan het sporten bent. De prijzen die je kunt verdienen, zijn echter niet altijd geschikt voor Nederlandse gebruikers.

NexerciseiPhone-apps proberen ons al langer te motiveren met “ouderwetse” sociale druk om vaker te gaan sporten. Je vrienden zien bijvoorbeeld in Runkeeper wanneer je voor het laatst hebt gesport. Een methode, zo lijkt Nexercise te denken, die veel te negatief in elkaar steekt. Deze app beloont de sporter met punten veel liever voor zijn harde werken. Deze punten zijn vervolgens weer inzetbaar om geld en andere prijzen binnen te slepen.

Wanneer je de app voor het eerst opstart word je begroet met een grote Facebook Connect-knop om mee te registreren. De app maakt een account aan op basis van je Facebook-informatie, waardoor je zelf geen informatie hoeft in te vullen. Af en toe wil Nexercise graag iets op je Facebook Wall zetten, maar hier wordt vooraf netjes toestemming voor gevraagd. In de opties kun je het automatisch posten van behaalde ervaringspunten en medailles uitschakelen. Het is ook mogelijk om zonder Facebook de app te gebruiken, maar dan kun je niet meedingen naar de prijzen.

In de app vind je jouw profiel met daar je verdiende ervaringspunten en level vermeld. Door zo vaak mogelijk met de opgestarte app te sporten verdien je deze punten, waarna je beloningen en medailles krijgt voor behaalde mijlpalen. Valsspelen zit er niet in: Nexercise traceert je bewegingen via de sensoren in je iPhone om er zeker van te zijn dat je sport. Zo speel je bijvoorbeeld tegoedbonnen bij bekende Amerikaanse retailers vrij. Iets waar meteen ook het eerste probleem voor veel Nederlanders opdoemt: prijzen zoals een bon voor Amerikaanse winkelketen Best Buy zijn erg lastig om gebruik van te maken.

Op het moment van schrijven lijkt Nexercise ook nog aardig geteisterd te worden door bugs. De app crashte eenmalig bij ons en de app moest opnieuw opgestart worden voordat de ‘Start’-knop bij de sportactiviteiten werkte. Het blijft daarnaast nog de vraag hoe vaak een waardevolle prijs zich zal aandienen. Daar zullen we alleen achter komen na veelvuldig gebruik.

Downloaden: Nexercise (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 21:01
Categorie Sport
Onderwerpen prijzen, sport, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.