Newsify RSS-reader: iPhone 5-ready, links openen in Chrome

De Google Reader-app Newsify is vernieuwd voor de iPhone en iPad en biedt meer keuze uit lettertypes, kan links openen in Google Chrome en heeft allerlei kleine, handige verbeteringen.

newsify iphone icoonDe Google Reader-applicatie Newsify is voorzien van een update die de app geschikt maakt voor de iPhone 5 vrijdag en iOS 6 vanavond. Nu is dat niet zo bijzonder, want een dergelijke update hebben heel wat apps al gekregen en zullen nog veel meer apps nog krijgen. De strak vormgegeven nieuwsapplicatie van Ben Alexander heeft echter ook een groot aantal andere nieuwe functies gekregen. Zo kan je artikelen nu delen op Google+ en kan je links openen in de Google Chrome-browser voor de iPhone.

Waar links standaard op de iPhone in Safari openen, zien we wel steeds meer applicaties die een handmatige functie toevoegen waardoor je een webpagina ook kan openen in Google Chrome. Newsify voegt zich bij dat gezelschap. Eveneens is de integratie met andere diensten verbeterd. Zo kan je er voortaan voor kiezen om een gelezen artikel door te zetten naar de lees-later diensten Pocket, Readability en Instapaper (alledrie al gereedgemaakt voor de iPhone 5 overigens) met een lange druk op een artikel. Je kan items daardoor ook weer als ongelezen markeren. Het is een van de vele nieuwe opties die je bij de instellingen in de applicatie kan aangeven.

Newsify nieuwspaginaZo kan je instellen dat het scherm in een artikelweergave niet langer op volledig scherm springt, kun je kiezen voor een ongelezen artikel-teller in een artikelweergave, kan je instellen dat gelezen items niet langer dimmen, en kan je ervoor kiezen dat embedded frames die de pagina rekken, niet worden weergegeven. Het zijn kleine dingen, maar ze zorgen er wel voor dat je de app meer dan voorheen naar je hand kan zetten.

Er zijn ook nog wel wat grotere updates aan Newsify 1.4. Zo kan je ervoor kiezen om geen thumbnails van artikelfoto’s meer weer te geven in het artikeloverzicht, wat een riante hoeveelheid ruimte op je iPhone kan besparen. Er zijn meer lettertype-opties in de artikelweergave en onder de Share-knop kan je nu ook de alt-text van een afbeelding bekijken. Het probleem met delen op Tumblr is verholpen en het inlogproces met Google is vernieuwd. Daarom moet je de eerste keer na de update opnieuw inloggen.

We zijn vanaf de uitgave van Newsify erg enthousiast over de Google Reader-applicatie op de iPhone en iPad. Dankzij de functie thumbnails uit te zetten, neemt de app hopelijk minder ruimte in op je toestel – het voornaamste minpunt van de app.

Downloaden: Newsify (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 14:50
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, news, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.