Lees later-dienst Instapaper voegt lettertype voor dyslectici toe

Personen met dyslexie kunnen voortaan terecht in de iPad-app Instapaper, waarin je artikelen kan bewaren voor later offline gebruik. Een nieuw lettertype gaat de verspringing van letters in beeld tegen.

Instapaper lettertype voor dyslexie iPadPersonen met dyslexie kunnen voortaan terecht in de lees later-app Instapaper van ontwikkelaar Marco Arment. Sinds een update vandaag is de applicatie niet alleen gereedgemaakt voor de iPhone 5 die vrijdag in de Verenigde Staten en andere landen verschijnt, maar ook voorzien van een lettertype waardoor de letters niet zo snel verspringen in beeld. Zo kan je in Instapaper in alle rust een artikel lezen dat je vanuit andere applicaties hebt doorgezet.

Open-Dyslexic heet het lettertype. Het is ontwikkeld door Abelardo Gonzalez. Met het vinden van het lettertype is volgens Arment een einde gekomen aan een twee-jarige zoektocht om personen met dyslexie een oplossing te bieden in de app. Het lettertype is optisch aan de onderkant ‘zwaarder’ dan aan de bovenkant. Daardoor geven de letters een verankerde indruk en verspringen ze niet zo snel van plaats, is de theorie erachter.

Je kan het nieuwe lettertype instellen bij de gebruikelijke opties om een lettertype te kiezen, dus onder de aA-knop als je een artikel leest. Je keuze wordt vervolgens bewaard voor de volgende artikelen die je erin opslaat en (offline) terugleest.

Downloaden: Instapaper (€2,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 15:16
Categorie Nieuws
Onderwerpen dyslexie, instapaper, lezen, offline lezen, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.