Nederlandse iPhone-app Routeshare maakt aankomsttijd delen simpel

Routeshare is een simpele Nederlandse iPhone-app om je locatie en verwachte aankomsttijd te delen. Je moet wel een account aanmaken.

Routeshare iPhone locatie ETA delenJe rijdt van Groningen naar Amsterdam maar wordt opgehouden door drukke wegen? Routeshare moet de makkelijkste manier worden om dan live je locatie en verwachte aankomsttijd te delen met de personen op de plek van bestemming. Dat doel heeft Emiel Janson voor ogen met zijn nieuwe app. De Nederlandse ontwikkelaar die onder andere meewerkte aan Weathercube, laat je kinderlijk eenvoudig een link sturen waarmee de ontvanger op de hoogte blijft van je locatie.

Je kan de link vanuit Routeshare delen via WhatsApp, iMessage, e-mail en ook Facebook en Twitter. De ontvanger heeft geen account nodig om je locatie op de kaart te zien. Zelf heb je wel een account nodig in de applicatie, wat meteen het grootste obstakel aan het gebruik van Routeshare is. Pas nadat je jouw naam, mailadres en de afstandseenheid hebt doorgegeven, kan je de app inzetten.

Routeshare locatie zoeken Rotueshare interval kiezen

In een zoekbalk voer je de bestemming in, waarna een kaart je locatie ten opzichte van de bestemming toont. In een balk geef je aan hoeveel tijd er zit tussen de updates die de ontvanger krijgt. Ziet die elke 30 seconden, minuut, 5, 10 of 15 minuten een update? Hoe groter de tijd tussen de updates, hoe meer batterij je bespaart met de applicatie die op de achtergrond op je iPhone door draait.

Op de kaart van de ontvanger is te zien waar je nu bent, hoe hard je rijdt en hoe lang je rit naar de bestemming volgens de berekening nog duurt. Iedereen die de link heeft, kan de informatie zien. Tot je bij je bestemming bent aangekomen. Dan breekt Routeshare automatisch de sessie af en deelt de app niet langer je locatie, wat je batterijverbruik van de iPhone ten goede komt.

Routeshare deelopties Routeshare iPhone app stoppen

Het gebruik van een account in de applicatie, is ‘voor nu nog niet heel interessant’, zegt Emiel Janson tegen iCulture. Persoonsinformatie is in ieder geval niet het verdienmodel.

“Dat is meer met het oog op de toekomst. Ik wil ook maken dat je andere gebruikers kan vragen of ze Routeshare aan willen zetten. Drukken op een link zou dan voldoende moeten zijn.

Ik zou graag merken aansluiten die Routeshare voor hun business gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de ANWB, of dat je een linkje krijgt als een UPC-monteur onderweg is naar je huis.”

Omdat je Routeshare niet kan bedienen met spraakgestuurde opdrachten, moet je voor het delen van je locatie en verwachte aankomsttijd het touchscreen beroeren tijdens het rijden. Dat maakt het op het oog niet veel handiger dan een berichtje sturen in WhatsApp, maar dat is het wel: als de tijd van aankomst wijzigt of de situatie op de weg verandert, houd je de ontvanger daarvan op de hoogte zonder zelf nieuwe berichten te sturen of te bellen.

Routeshare is niet de eerste of enige app die het makkelijk maakt je verwachte aankomsttijd, of ETA (estimated time of arrival), te delen. De app lijkt zelfs erg op Glympse, waarin je ook locatielinks deelt met personen. In die app hoef je geen account aan te maken en bepaal je van tevoren zelf hoelang je de locatie wil delen. Routeshare stopt in plaats daarvan automatisch. Het is wel een stuk overzichtelijker.

Downloaden: Routeshare (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2014, 11:57
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.