Rovio doet Flappy Bird na in nieuwe game RETRY

Retry is Rovio's variant van Flappy Bird. In Retry stuur je een vliegtuigje door meerdere levels, waarbij je muntjes moet pakken.

retry-rovio-flappy-bird-kloonDe Finse gameontwikkelaar Rovio heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een Flappy Bird-achtige game met de naam Retry. De game is momenteel al te downloaden in de App Stores in Finland, Polen en Canada. Gamebeelden laten zien dat de speelwijze en het uiterlijk van Flappy Bird zijn afgeleid, maar dat er toch nieuwe elementen aan zijn toegevoegd. Het idee is simpel: je bedient een vliegtuigje, die je tussen buizen door moet laten vliegen zonder te botsen.


Net als in Flappy Bird is het spel moeilijk speelbaar en is het lastig om een hoge score te halen. Vandaar wellicht ook de naam Retry: je moet heel vaak proberen, voordat het lukt. Wanneer de game beschikbaar komt in App Stores in andere landen is nog niet bekendgemaakt.

Erg origineel is de game natuurlijk niet, maar omdat het gemaakt wordt door grote speluitgever Rovio is Retry toch een game om in de gaten te houden. Uiteraard kun je in Retry allerlei extra aankopen doen (zoals een bundel met 10 muntjes voor €0,89), want er moet uiteraard ook geld verdiend worden met deze freemium titel. De game is trouwens vriendelijk voor mensen met wat oudere apparaten, want zelfs iOS 4.3 wordt nog ondersteund en zelfs mensen met de eerste generatie iPad kunnen er dus nog mee uit de voeten. Na een tijdje spelen blijkt dat Retry wel wat nieuwe elementen aan het Flappy Bird-genre heeft toegevoegd, zoals terugvliegen om extra munten te verdienen, bewegende muren, levels waarbij je door water moet. Daarbij sta je steeds voor de keuze of je moet stoppen bij een checkpoint in ruil voor muntjes, of beter door kunt vliegen. Net als bij Angry Birds en soortgelijke games verdien je sterren als je een bepaald level hebt gehaald.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Retry is niet gemaakt door het team dat verantwoordelijk is voor Angry Birds, maar door collega’s die “een kamer verderop zitten”. Het bijkt te gaan om Rovio’s nieuwe Level11-ontwikkelteam, een groep ontwikkelaars die in opdracht van Rovio prototypes voor nieuwe games ontwikkelt en rond januari 2013 werd opgericht. Het is de vraag of Rovio er nog in slaagt om na duizenden Flappy Bird-klonen iets nieuws toe te voegen, al zijn de eerste reacties op de game best positief. In tegenstelling tot Flappy Bird vlieg je niet met een constante snelheid, maar heb je controls om sneller of langzamer te gaan. Ook heb je te maken met een vliegtuigje dat steeds loopings wil maken, in plaats van rechtdoor vliegen, waardoor je voor totaal nieuwe uitdagingen staat. Onderweg kun je soms je vliegtuigje aan de grond zetten om een checkpoint te unlocken. Maar dat kan alleen als je voldoende muntjes hebt.

Downloaden (via App Store Polen, Finland, Canada): Retry (gratis, universeel, iOS 4.3+)

retry-iphone-3

retry-iphone-2

retry-iphone

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.