Nederlandse bewegingsapp Human brengt quantified self naar gewone mensen

De Nederlandse start-up Human werkt aan een app waarmee je lichaamsbeweging meet. Ze proberen te zorgen dat je 30 minuten per dag intensief beweegt.

human appHuman is de nieuwste start-up van de Nederlanders Paul Veugen (Usabilla) en Renato Valdes Olmos (Cardcloud). Het plan is om met de app Human quantified self geschikt te maken voor de massa. iPhone-apps zoals Moves hebben de drempel al flink verlaagd en niemand kijkt meer vreemd op als je een Fitbit draagt. Maar met Human willen Paul en Renato nog een stap verder gaan, zo valt te lezen in een artikel op TNW. Uitgangspunt van de app is dat je volgens het advies van mensen die ervoor hebben doorgeleerd dagelijks 30 minuten moet bewegen. Een voorgangsbalk laat zien hoeveel minuten je al hebt volgemaakt.

Zodra je gaat meten, realiseer je je dat er dagen voorbij gaan dat je de 10 minuten aan één stuk niet eens haalt. De Human-app probeert je daarvan bewust te maken en er iets aan te doen. Het idee voor de app is sinds een jaar in ontwikkeling. In oktober maakten ze een prototype-app waarmee je passief kon meten hoeveel lichaamsbeweging je hebt geklokt. Het bleek een aanslag op de batterij. Inmiddels is er een betere app die energiezuiniger is, maar die is nog niet openbaar. In de komende maanden zal de app beschikbaar komen voor iedereen, al wordt er nog geen concrete datum genoemd.

Human meet geen calorieën en kijkt ook niet hoe intensief je beweeegt, maar checkt alleen of je wel 30 minuten per dag hebt gesport. De insteek is bij Human dus anders dan apps als RunKeeper, waarmee je bewust een hardlooprondje vastlegt. Dat zijn apps die vooral op sporters zijn gericht, terwijl Human zich richt op het mainstream publiek. Net als de al eerder genoemde app Moves, die je nu al kunt proberen. Het belangrijkste verschil is dat Moves je laat zien wat je hebt gedaan (lopen, fietsen, transport) en niet aanzet tot 30 minuten lichaamsbeweging.

human-activiteiten human-scherm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2013, 17:50
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.