Pixter Scanner vertaalapp voor iOS krijgt meer talen, waaronder Nederlands

De vertaalapp Pixter Scanner heeft nieuwe talen, waaronder Nederlands. Door een foto te maken vertaalt Pixter de tekst. Handig op vakantie.

pixter scanner iphonePixter Scanner is een handige app die zeker tijdens de vakantie van pas zal komen. Je maakt een foto van een tekst (bijvoorbeeld een menukaart of een aanplakbiljet bij een museum) en de app vertaalt de tekst naar je eigen taal. Zeker bij talen die je niet helemaal machtig bent is het supereenvoudig om je weg te vinden en te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. ‘Criadillas’ lijkt misschien een smakelijk tapashapje op de Spaanse menukaart, maar je kunt maar beter vooraf weten wat je in je mond steekt. En als je op een menukaart zelf al hebt achterhaald dat er in een vreemde taal ‘waterkonijn’ staat, is het wel handig om te weten dat je ook muskusrat voorgeschoteld kan krijgen.


Hoe dan ook: het nut van een handige vertaalapp zal inmiddels duidelijk zijn. De nieuwste versie van Pixter (2.0) heeft een nieuwe interface gekregen die alvast wat beter bij iOS 7 aansluit en de app ondersteunt nu meer talen. Ook is de app nu universeel geworden en dus geoptimaliseerd voor iPhone en iPad. Pixter werkt relatief snel, ook als je een vrij lange tekst wilt laten vertalen.

De nieuwe talen zijn: Arabisch, Chinees (simpel en traditioneel), Nederlands (hoera!), Fins, Japans, Koreaans, Portugees (Brazilië), Russisch, Turks en Zweeds.

Downloaden: Pixter Scanner (€0,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2013, 17:50
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen skyscanner, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.