Sortpad: foto’s voor de iPad sorteren op de desktop

Sortpad is een iPad- en iPhone-app waarmee je foto's op de desktop kunt sorteren. Sortpad is gericht op professionele fotografen, die hun foto's wat overzichtelijker bij elkaar willen hebben.

sortpad-ipadApps waarmee je foto’s kunt maken zijn er genoeg. Maar er zijn weinig waarmee je op een makkelijke manier foto’s kunt sorteren. Sortpad probeert dat op te lossen, met een kleurrijke app waarmee je snel stapeltjes kunt maken. Met Sortpad sorteer je de foto’s op je desktopcomputer, waarna ze automatisch op je iPhone of iPad verschijnen. Gezien de prijs is Sortpad misschien iets meer gericht op professionele fotografen en minder op amateurfotografen die aanhikken tegen de ‘vriendenprijs’ van €5,99 die volgens de ontwikkelaar straks omhoog gaat naar het dubbele.

Je moet een Mac- of Windows-applicatie op de desktop installeren en deze via Wi-Fi verbinding laten maken met je iOS-apparaat. De foto’s worden dan vanzelf tussen alle apparaten uitgewisseld. Aan de hand van tags kun je snel iets terugvinden, bijvoorbeeld ‘wildlife’ en ‘safari’. Gelukkig heb je ook een mapje ‘Sort Later’ voor alle foto’s die je voorlopig nog niet in een stapeltje wil stoppen. Ben je Mac-gebruiker en heb je iPhoto geïnstalleerd, dan vraag je je misschien af waarom je Sortpad nog zou willen gebruiken. Het voordeel van de app is dat je ook op de iPad makkelijker sorteringen kunt maken. Mapjes die je via iPhoto hebt gemaakt en met de iPad hebt gesynchroniseerd kun je daarna niet zomaar meer bewerken.

Downloaden: Sortpad (€5,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 11:33
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.