Navigon brengt iPad-navigatiesoftware uit

Navigon MobileNavigator heeft een update gekregen en is voortaan geschikt voor navigatie op de iPad. De app heeft ook een actieve rijstrookassistent, MyReport en favorieten delen gekregen.

navigon ipadNavigon heeft de Navigon MobileNavigator aangepast voor de iPad. Het goede nieuws daarbij is dat de applicatie als universele app beschikbaar komt. Dat houdt in, dat mensen die al eerder de iPhone-software hebben gekocht, zonder verdere kosten kunnen upgraden naar deze iPad-geoptimaliseerde versie. Navigon MobileNavigator 1.7 bevat nog een paar andere nuttige nieuwe functies.

Nieuw is bijvoorbeeld de Actieve Rijstrookassistent, die in de vorm van een dynamisch meelopende animatie het verloop van de route laat zien. Je krijgt tijdig te zien hoe en wanneer je moet voorsorteren. Op een realistische manier zie je het verloop van de route in bochten.

Als extra in app-aankoop is de mogelijkheid aanwezig om extra geleiders toe te voegen. Dit zijn aanvullende gidsen, die je helpen bij het kiezen van de beste restaurants, hotels en reisbestemmingen.

Favorieten delen is ook een nieuw toegevoegde functie: als je Navigon MobileNavigator op meerdere iOS-apparaten gebruikt, kun je de opgeslagen favorieten tussen de verschillende apparaten kopiëren. Je doet dit via e-mail. De laatste nieuwe functie is MyReport, waarbij je wijzigingen kunt doorgeven. Kom je bijvoorbeeld een rotonde tegen, die nog niet op de kaart staat, dan geef je dat via de app door. Na controle zullen de aanpassingen in de volgende release worden opgenomen.

mobilenavigator-ipad

Tip: let bij de aanschaf op dat het Europa-pakket goedkoper is dan de uitvoering met alleen kaarten van de Benelux. Naast deze betaalde versies is er ook een gratis uitvoering van Navigon voor T-Mobile-klanten. Deze is beperkter in functionaliteit en heeft nog geen update gekregen. Bovengenoemde functies ontbreken dus en de applicatie is nog niet aangepast voor de iPad.

Downloaden: Navigon MobileNavigator Benelux (€69,99) en Navigon MobileNavigator Europa (€59,99)
Tipgever: mhoutman via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2010, 14:14
Categorie Navigatie
Onderwerpen ipad, Navigatie, navigon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.