Friends iPhone-app brengt al je adresboeken en vriendenlijsten samen

Friends is een nieuwe contactapplicatie die je adressen van het iPhone-adresboek, Twitter, MySpace, Facebook, LinkedIn en andere netwerken haalt.

friends iphoneMet de nieuwe app Friends kun je alle contacten van je iPhone-adresboek, Facebook, Twitter, LinkedIn en andere sociale netwerken bij elkaar brengen. Ontwikkelaar Taptivate kondigde de app al eerder aan en vanaf vandaag is ‘ie in de App Store te krijgen. Met Friends kun je alle contactinformatie van een bepaalde persoon in één keer vinden, zonder diverse apps en sites te hoeven langslopen. Het adresboek van de iPhone biedt geen integratie met alle sociale netwerkdiensten. Friends doet dat wel en de app ziet er ook nog mooi en overzichtelijk uit.

Friends haalt bij het opstarten de contacten uit je adresboek. Daarna is het tijd om in te loggen bij Facebook, Twitter, LinkedIn, Instapaper en zelfs MySpace (maar niet Hyves) om je contactinformatie op te halen. De app bevat een intelligente matchingfunctie om nieuw gevonden contactgegevens te koppelen aan reeds bestaande contacten. Op de profielpagina van de app zie je tabbladen voor de verschillende netwerken. Je kunt vanuit de app telefoongesprekken starten, de activiteiten op diverse netwerken bekijken en een mogelijkheid om Twitter-berichten te typen, te antwoorden, retweeten en als favoriet te markeren. Complete conversaties kun je ook zien. Bij het schrijven van een nieuw Twitter-bericht kun je foto’s invoegen en een url-verkorter gebruiken.

friends iphone 1   friends iphone 2

Bij het Twitter-gedeelte zie je het aantal followers en mensen die jij volgt, een profielfoto, website, locatie en biografie van de persoon. Friends is dus ook gewoon als Twitter-app te gebruiken. Als je vanuit de app een linkje opent in Safari kun je deze ook opslaan om later via Instapaper nog eens na te lezen.

Downloaden: Friends (1,59 euro)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2010, 8:23
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp adresboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.