Natuurroutes van Natuurmonumenten: iPhone-app voor wandelen en fietsen

Natuurroutes van Natuurmonumenten is een iPhone-app voor tochten die je kan fietsen, wandelen en kanoën. De fraaie applicatie werkt offline.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Natuurroutes wat wil je doen iPhone headerWelbeschouwd weet je dezer dagen niet of het in sneeuw zal zijn of dat je mag genieten van een lentezonnetje, maar het heeft Natuurmonumenten niet weerhouden een iPhone-app uit te brengen voor wandelingen, fietstochten en vaarroutes. Natuurroutes van Natuurmonumenten voor de iPhone heeft routes en kaarten die je kan downloaden om later ongestoord offline mee te kunnen wandelen, fietsen en kanoën. Er staan nu 21 wandelroutes in, maar dat aantal wordt nog veel groter.

Dat is althans wat de ontwikkelaar achter Shoudio ons belooft, die de applicatie samen met de Nederlandse designstudio Puurpxl en Natuurmonumenten maakt. Je sorteert de routes standaard op afstand van je huidige locatie, die je rechts in beeld vermeld ziet staan. Links wordt elke route aangekondigd met kleine foto, een omschrijving die betreurenswaardig vaak uit beeld valt, het aantal kilometer van een route en de plaats waarin hij voor het grootste gedeelte gesitueerd is.

Aan de gegevens per route zie je waarom er nog niet zoveel verschillende voorhanden zijn. De informatievoorziening is namelijk keurig. Onder de foto en een duidelijke naam, zie je de gemiddelde gebruikersbeoordeling, een uitgebreide beschrijving van het natuurgebied en de tocht, het vertrekpunt met adres en vervoersmogelijkheden naar de locatie toe. De in het midden van de pagina staande navigatieknop opent helaas Google Maps in de browser, niet de op de iPhone geïnstalleerde Google Maps-app. De navigatiefunctie is alleen voor het rijden naar een route, ter plekke kan je dus een offline kaart in de app raadplegen.

Natuurroutes iPhone overzicht wandelingen Natuurroutes iPhone offline kaart

Met een knop bovenin een routepagina, download je een route en verzeker je jezelf van offline informatie en een kaart met daarop de routepunten. Die worden bovendien toegelicht door boswachters. Zo werk je tijdens je tocht niet alleen naar een punt op de kaart toe, maar ook naar een checkpoint met informatie.

Vorig jaar juli schreven we over de iPhone-app Wandelen in Nederland, waarbij we schreven dat Natuurmonumenten niet voor deelname aan die applicatie was te porren. Nu is bekend waarom: de instantie wilde zelf een fraaier vormgegeven alternatief.

Downloaden: Natuurroutes van Natuurmonumenten (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2013, 8:01
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen fietsen, natuur, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.