iOS game-update: updates CSR Racing en Angry Birds Seasons, nieuwe game ‘Firemint’

CSR Racing en Angry Birds Seasons voor iPhone zijn geüpdatet en het nieuwe Framed heeft een leuk concept: puzzelen met actie!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Header CSR Racing iOSTwee veel- en hooggewaardeerde games in de App Store hebben vandaag een update gekregen die de speeltijd van de games weer wat oprekt. Angry Birds Seasons probeert je over te halen met acht nieuwe bonuslevels die je kan ontgrendelen en power-ups die het makkelijker kunnen maken zover te komen. CSR Racing heeft de auto’s en beelden wat voor je opgepoetst om je daarmee te overtuigen verder te spelen. Framed, de nieuwe game van ex-Firemint medewerkers, is nog niet te spelen – maar klinkt wel een stuk frisser dan de updates.

Angry Birds Seasons krijgt power-ups

GU WO Angry Birds Seasons power-upsEn ja hoor: ook Angry Birds Seasons is rap voorzien van een update zodat het app-pictogram van de game voortaan het witte label met de rode Rovio-R behelst. De update brengt gelukkig ook een en ander aan inhoud met zich mee. Zo heb je net als in Angry Birds Rio nu de beschikking over power-ups, die je kan verdienen door dagelijks het spel even te openen. Zo ontvang je ‘oude favorieten’ als de sling scope (een vizier zodat je beter ziet waar je richt), superzaad (wij verzinnen het niet) en een gloednieuwe homing bird. Die doet wat je ervan verwacht: automatisch richten! Het eerste varken dat hij in zijn vlucht tegenkomt, is sowieso het haasje en gaat eraan. Als je verder in het spel genoeg sterren verzamelt en Mighty Eagle-veren vindt, krijg je bovendien toegang tot acht nieuwe levels in de thema’s Winter Wonderham en Haunted Hogs. Voor de draad ermee!
Downloaden: Angry Birds Seasons (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

CSR Racing opgepoetst

GU WO CSR Racing iPhone screenshotHet was na een dik half jaar nog steeds een van de mooiste games voor de iPhone en iPad: CSR Racing. Maar nu is de game waarin je dragraces aangaat met getunede straatlegale auto’s, verder visueel opgepoetst. CSR Racing heeft verbeterde belichting gekregen in versie 1.2.3 van de game, en ook de reflecties op de auto’s zijn veel gedetailleerder geworden. Tevens zijn er nieuwe effecten aan het spel toegevoegd, al hebben we de game zelf zolang niet meer opgestart dat we niet meteen verschil zien op de iPhone 5 waarop we spelen. Uitlaatrook? Lensflares in beeld? Een ander punt waarop de game ook nog is bijgeschaafd, zijn de camerastandpunten. En dat is handig: zo komt het visuele geweld een beetje beter in beeld. Wel zo belonend voor de grafische ontwerpers van ontwikkelaar VisualMotion. De laatste vernieuwing is een inhoudelijke: raceseizoen 1 komt binnenkort ten einde en als je bij de eerste 15 procent van de wereldwijde ranglijsten zit, krijg je… een Pagani Zonda. Dat wordt scheuren.
Downloaden: CSR Racing (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Framed

GU WO Loveshack EntertainmentJe ziet het vaker als een kleine ontwikkelaar wordt overgenomen door een grote gamesboer: een aantal medewerkers stapt op en begint een eigen studio omdat ze creativiteit belangrijker zeggen te vinden dan werken voor groot geld. Of ze zeggen gewoon stiekem niet dat ze ontslagen zijn. Hoe dan ook: drie oud-medewerkers van Firemint vormden samen ontwikkelaar Loveshack Entertainment. De twee projectleiders van SPY Mouse en de derde ontwikkelaar die meewerkte aan Real Racing 2 en Real Racing 3, hebben onder die naam een eerste conceptvideo vrijgegeven van hun nieuwe spelproject Framed. Die heeft een bijzonder principe. Je hebt een strip met verschillende tekeningen en die moet je zo op volgorde zetten dat jouw hoofdpersoon erin overleeft tegen de gevaren die er soms wel, maar soms ook niet in de strips zijn. Dat ligt aan je volgorde. Niets maakt het duidelijker dan de eerste trailer. Framed gaat zich afspelen in de kleuren die je nu ziet en zal visueel dus niet al teveel opsmuk bevatten, maar ziet er alvast origineel en eigenlijk ook wel erg leuk uit. Zullen we maar duimen dat het géén gratis te downloaden spel wordt – wanneer het ook verschijnt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2013, 12:34
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, firemint, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.