‘Twitter werkt aan eigen muziekapplicatie voor iOS’

Twitter werkt aan een eigen muziekapplicatie die je op basis van je volgers nummers voorschotelt. Dit schrijft CNET.

We Are HuntedTwitter is van plan om een losstaande iOS-applicatie uit te brengen die muzikanten en nummers aanraadt op basis van je Twitteraccount. Dit vertellen anonieme bronnen aan CNET. De voor jou verzamelde muziek wordt vervolgens gestreamd naar de app via de dienst SoundCloud. Twitter gebruikt voor de app technologie van het overgenomen bedrijf We Are Hunted. De app verschijnt wellicht eind maart al in de App Store.

De Twitter muziekapp zal bestaan uit vier tabbladen. In het tabblad ‘Suggested’ vind je aangeraden muziek op basis van mensen die je volgen, wie jij volgt, en welke artiesten door je vrienden worden gevolgd. In de tab #NowPlaying vind je de muziek die op het moment wordt beluisterd en door gebruikers is gedeeld met deze hashtag. ‘Popular’ laat de populairste nummers van de dienst zien en ‘Emerging’ toont potentieel interessante muziek die pas net is verschenen.

De Twitter muziekdienst zal flink verschillen van concurrenten zoals Spotify, door juist op basis van je Twitterfeed tracks aan te bieden. Het aanbod zal wellicht ook een stuk kleiner zijn dan we van Spotify gewend zijn. Op het moment weten we enkel dat Twitter met SoundCloud samenwerkt. Over afspraken met platenlabels is nog niks gezegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 9:13
Categorie Muziek
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.